Web
Analytics

Ai ales deja un WMS? Intra in afaceri cu dreptul si invata sa imblanzesti canalele de distributie in favoarea ta!

Home/WinMENTOR, WMS/Ai ales deja un WMS? Intra in afaceri cu dreptul si invata sa imblanzesti canalele de distributie in favoarea ta!

Despre WMS stim deja ca el este parte integranta a lantului de aprovizionare care tinde sa controleze miscarea si depozitarea marfurilor intr-un depozit si sa proceseze tranzactiile respective, incluzand expedierea, receptionarea, depozitarea si colectarea, iar scopul primar al unui Warehouse Management System este acela de a controla miscarea, depozitarea, traficul si expedierea materialelor in depozit prin automatizare.

Dar mergand mai departe, oare cum asigura WMS-ul suportul procesului de imbunatatire al acuratetii stocului?

1. Sistemul WMS ofera sugestii de asezare a marfurilor in depozit, indica angajatilor localizarea produselor in spatiile de stocare si optimizeaza viteza de rotatie a stocurilor prin descarcarea lor conform regulilor FIFO, LIFO, etc.;
2. Stiti in orice moment unde si in ce stadiu se afla produsele dumneavoastra;
3. Aveti siguranta ca angajatii din depozit pregatesc corect absolut fiecare comanda;
4. Comenzile de vanzare sunt preluate automat din sistemul ERP de la sediul central, iar rezervarea stocului se realizeaza automat și se face transferul comenzilor in WMS. Listele de picking se pot genera pe fiecare comanda in parte sau agregat pe destinatie, camion sau rută;
5. Aflati rapid nivelul stocurilor pe fiecare produs in parte;
6. Prin noile tehnologii folosite in depozite, precum scanere codurilor de bare, in momentul receptiei marfurilor la depozit acestea sunt etichetate iar dumneavoastra veti cunoaste in orice moment nivelul real al stocurilor din depozit;
7. Ajutorul sa realizam automat inventare totale sau partiale;
8. Poate oferi date in timp real si in functie de atribute logistice inteligente precum stoc pe unitate de impachetare, lot, data de expirare, culoare, dimensiune sau pe locaţie;
9. Stiti in orice moment ce fac angajatii dumneavoastra din depozit;

WMS-ul integrat cu WinMentor automatizeaza procesele specifice din depozit prin intermediul unor terminale mobile, permitand astfel transferul de date in timp real de la si catre personalul din depozit.

  • Angajatii noi se obisnuiesc mai repede cu spatiul de lucru si cu fluxurile din depozit;
  • Noii angajati pot deveni productivi inca din prima zi, pentru ca WinMentor WMS are o interfata intuitiva, usor de folosit de catre orice utilizator, atat pentru PC cat si pentru terminalele mobile.

De ce trebuie sa tineti cont cand alegeti un program WMS

Pentru reducerea cheltuielilor de operare ale depozitului, maximizarea utilizarii resurselor acestuia si anume: spatiu, resurse umane, informatii, dar si cresterea nivelului de servire a clientilor, companiile si-au orientat investitiile catre sistemele ERP si WMS impreuna cu alte sisteme SCM (Supply Chain management).

Fara existenta si integrarea acestor sisteme, vizibilitatea stocului (ofertei) in toate canalele si locatiile de distributie si optimizarea fluxului de marfuri nu este posibila pentru exprimarea si satisfacerea multitudinii canalelor de vanzare a cererii (multi channel).

Daca va hotarati sa alegeti un program WMS trebuie sa tineti cont de o serie de crietrii esentiale pentru ca implementarea solutiei sa va asigure succesul in mod continu a afacerii pe care o manageriati.

In primul rand, trebuie sa fiti foarte familiarizat cu problemele pe care le intampina in acest punct afacerea dumneavoastra si trebuie sa alegeti strategia optima pe care sa o urmati, in asa fel incat cerintele afacerii sa corespunda cu functionalitatile si capabilitatile sistemelor de tip WMS.

Diferenta majora dintre organizatiile de succes si organizatiile slabe este data de existența și calitatea proceselor si a modului de executie al acestora.