Web
Analytics

ANAF a prelungit OFICIAL termenul pentru casele de marcat dotate cu jurnal electronic!

Home/Uncategorized/ANAF a prelungit OFICIAL termenul pentru casele de marcat dotate cu jurnal electronic!

Asa cum deja suntem obisnuiti, de fiecare data cand pe pagina oficiala a Ministerului Finantelor Publice apare un comunicat prin care acesta face referire asupra unei implementari sau a unui termen, de regula, la un timp, apare alt comunicat care adauga, prelungeste sau schimba decizia sau comunicatul anterior. Daca Fiscalitatea inainte era fixa, iar legile nu se schimbau decat foarte rar, in ultima vreme a devenit foarte flexibila si schimbatoare, lucru care de multe ori poate da peste cap sau pur si simplu ingheata intreaga activitate economica a contribuabililor. Totusi, alteori, ca in acest caz, comunicatele pot fi si de bun augur pentru firmele din Romania.

Pe 18 mai 2018 Ministerul Finantelor Publice facuse public pe pagina oficiala un comunicat prin care anunta ca acorda un termen suplimentar pentru dotarea operatorilor economici cu aparate de marcat cu jurnal electronic si un Proiect de ordin in acest sens, in data de 31 mai 2018 era publicata in M.Of. nr. 454 OUG nr. 44/2018 Ordonanta de urgenta privind cateva masuri ce faceau referire la aplicarea unor dispozitii si prelungirea termenului  prevazute de OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, precum si pentru completarea OUG 64/2007 privind datoria publica.

Astfel ca, potrivit dispozitiilor legale avem doua date :

– operatorii economici care au calitatea de contribuabili mari si mijlocii, au obligatia de a utiliza noile case de marcat incepand cu data de 01 septembrie 2018, in caz contrar, sanctiunea se aplica incepand cu 1 septembrie 2018 in loc de 1 iunie 2018

– operatorii economici care au calitatea de contribuabili mici incepand cu data de 1 noiembrie 2018, in caz contrar, sanctiunea se aplica de la 1 noiembrie 2018 in loc de 1 august 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *