Web
Analytics

Cash-flow si ERP pe timp de criza

Home/ERP, News, SoftONE, WinMENTOR/Cash-flow si ERP pe timp de criza

Ti s-a intamplat vreodata sa fii atat de stresat de lipsa lichiditatilor, incat tot amanai sa verifici contul bancar? Apoi, cand in sfarsit iti faceai curaj, sa constati ca lucrurile sunt si mai gri decat te asteptai? Ai fi surprins sa afli ca nu e o situatie tocmai neobisnuita. Vestea buna este ca se poate evita foarte usor, cu putina disciplina in planificarea si urmarirea tranzactiilor. Pare banal, dar cu toate astea nu sunt multi cei care o fac, desi este absolut esential pentru orice afacere, in special pentru ca instrumentele ca si SoftONE Cloud ERP care ofera aceasta “super-putere” nu se gasesc chiar la toate colturile.

Cash flow–ul este un fel de Alfa si Omega al afacerii, o  realitate careia trebuie sa ii acordam cea mai mare atentie, mai ales acum, cand majoritatea companiilor trec printr-o perioada a provocarilor si de criza.

Pentru toate organizatiile, indiferent de marime sau de domeniul de activitate, gestionarea cash-flow-ului este un subiect de maxim interes, de care depinde continuarea si succesul afacerii. O schimbare economica brusca, asa cum a fost aparitia pandemiei, poate influenta destul de rapid cash flow-ul, tocmai de aceea oamenii de business trebuie sa se pregateasca cu instrumentele necesare, cum ar fi un software de gestiune WinMENTOR ENTERPRISE, care sa-i ajute sa depaseasca orice problema legata de un cash flow instabil.

Care sunt beneficiile urmaririi cash-flow-ului intr-o companie?

 • Ofera o imagine clara asupra tuturor incasarilor si platilor din companie

 • Ofera posibilitati de analiza a situatiei finaciare trecute

 • Creeaza premisele pentru previziuni financiare

 • Planifica platile si estimeaza corect incasarile

 • Ofera control si suport decizional managementului

 • Iata cateva masuri pe care le puteti aplica:

 • Sa monitorizati incasarile si platile

 • Sa identificati zonele in care se risipesc inutil resurse

 • Sa evaluati fluxul de numerar

 • Sa consolidati rezervele de cash

 • Sa reduceti durata de incasare a creanţelor

 • Sa utilizati eficient functionalitatea dedicata dintr-un program de gestiune ERP

Cum sustine un program de gestiune ca WinMentor optimizarea cash-flow-ului?

 • Gestiunea corecta a incasarilor si platilor, care inseamna anticiparea, corelarea si controlul acestora pentru a asigura stabilitatea financiara a firmei. Fara un cash flow atent gestionat cu un program, nu puteti avea raspunsuri exacte privind solvabilitatea si lichiditatea firmei.

 • Cunoasterea din timp a varfurilor de plati, controlul termenelor de plata acordate clientilor, posibilitatea de blocari si avertizari in timp real a depasirii limitelor de credit sunt importante pentru gestiunea afacerii.

 • Monitorizarea limitei de credit pentru fiecare client presupune monitorizarea sumelor cu care este creditat clientul si a soldului curent, inainte de a-i fi blocate comenzile, livrarile si accesul la livrabile, in cazul in care soldul depaseste limita de credit.

 • Efectuarea controlului operational preventiv prin urmarirea starii clientilor, sistemul mutand automat starea clientului (ok, in urmarire, suspendat, stop) in functie de limita de credit stabilita si soldul curent pentru fiecare client.

 • Recuperarea creantelor prin generarea si trimiterea automata a notificarilor de sold pe intervale de timp si nivele de severitate diferite. Aceasta definire a mecanismelor de verificare, cu un software de gestiune, se poate face la nivel de firma sau grup de firme.

 • Analiza situatiei clientilor prin rapoarte detaliate prin intermediul unor rapoarte predefinite, cum ar fi raportul de sold facturi, raportul sold facturi istoric, raportul de vechime solduri, rapoarte financiare si indicatori de performanta. WinMentor pune la dispozitia utilizatorilor rapoarte pentru analiza fluxului de incasari si de plati, indiferent de metoda de plata utilizata. Aceste rapoarte predefinite pot fi usor modificate, atat din punct de vedere al formatului, cat si al continutului raportului, astfel incat sa indeplineasca cerintele de raportare.

Deci, alinierea la viitor nu este chiar atat de complicata daca apelam la un software sau o solutie care sa ne ajute in integrarea cat mai rapida si cu costuri cat mai reduse la aceasta. Daca va doriti o astfel de afacere, puteti sa ne contactati telefonic sau pe mail si impreuna, vom gasi solutia cea mai eficienta afacerii dumneavoastra!

Activ