Web
Analytics

Cinci tendințe care vor modela viitorul ERP

Home/ERP, News, SoftONE, WinMENTOR/Cinci tendințe care vor modela viitorul ERP

Întreprinderile de astăzi sunt obligate să facă față progreselor tehnologice care au loc într-un ritm care nu a fost experimentat până acum. Mai mult, tendințe precum consumarea IT au diminuat capacitatea CIO de a reglementa ce tehnologii sunt utilizate alături de rețeaua corporativă.

Întrucât tendințele precum Bring Your Own Device (BYOD) continuă să aibă un impact, este important ca departamentul IT să adopte noi tehnologii din mai multe motive, in special din punct de vedere al securitatii si prevenirea pierderilor de date; când soluțiile IT sunt construite sau adoptate fără aprobarea organizațională explicită sau fara o solutie de centralizare securizata si universala, pot aparea tot felul de situatii neplacute.

Planificarea resurselor pentru întreprinderi (ERP) are în special multe de câștigat prin adoptarea unei abordări deschise a noilor inovații. Iată cele cinci tendințe tehnologice care credem că au potențialul de a modela viitorul ERP, dacă este implementat corect:

  1. Internetul obiectelor

Internetul obiectelor (IoT) este un concept care oferă obiectelor, cum ar fi mașinile și aparatele electrice, capacitatea de a transfera date printr-o rețea fără a necesita interacțiune umană.

În cazul ERP, cum ar fi SoftONE Cloud ERP, sunt disponibile dispozitive care pot fi atașate la instrumente și chiar vehicule, alimentând datele înapoi la aplicațiile găzduite în cloud. Informații precum locația, utilizarea și performanța pot fi apoi accesate cu ușurință, permițând organizațiilor să identifice probleme cum ar fi activele neutilizate sau dacă este necesară întreținerea.

  1. Tehnologie portabilă

Acesta a fost unul dintre punctele focale la Consumer Electronics Show (CES 2014) din acest an, iar Gartner a prezis că piața tehnologiei purtabile va avea o valoare de 10 miliarde de dolari până în 2016.

În timp ce o mare parte din atenția generată de articole portabile s-a concentrat pe propunerile consumatorilor, cum ar fi trackere de fitness, există, de asemenea, o serie de aplicații la locul de muncă. Ochelarii cu Realitate Augmentată, cum ar fi Google Glass, vor permite operațiuni cu mâini libere, care pot fi de mare beneficiu pentru mulți lucrători cu guler albastru. Spre exemplu, SoftONE 360 este un modul care permite accesul de pe dispozitive mobile la toate informatiile necesare unui om aflat in miscare sau pe teren. Chiar și ceasurile inteligente reprezintă un pas înainte în comparație cu PDA-urile și smartphone-urile, deoarece acestea sunt mai ușor accesibile și sunt mai puțin susceptibile de a fi pierdute / scăpate, etc.

  1. Analiza datelor mari

Organizațiile au devenit mai dependente de IT și, ca rezultat, au acumulat o multitudine de date care au fost în mod tradițional subutilizate. Pe măsură ce IoT conectează instrumentele și angajații la internet, această generare de date va crește exponențial.

Prin utilizarea instrumentelor analitice ca si WinMENTOR ENTERPRISE Analytics, organizațiile pot începe să utilizeze aceste date pentru a face predicții exacte care stau la baza unei abordări mai inteligente a strategiei de afaceri.

  1. Vârsta contextului

Întrucât companiile operează din ce în ce mai mult într-o lume multicanal, folosind o tehnologie care înțelege situația în care vă aflați, ce informații ați dori să vedeți și cum ați dori să le vedeți, va începe să aibă un impact real asupra performanței. PC-urile și aplicațiile mobile vor integra din ce în ce mai mult funcționalitatea contextuală pentru a anticipa nevoile utilizatorilor și pentru a îmbunătăți eficiența sarcinilor de zi cu zi.

De exemplu, un inginer de service pe teren va primi automat toate datele informatiile de care are nevoie, instrucțiunile postului sau istoricul relațiilor cu clientul imediat ce ajung la fata locului.

  1. Deschiderea afacerii către inovație

În următorii câțiva ani, tehnologia precum dispozitivele portabile, IoT și analiza big data vor reinventa procesele de afaceri din mai multe sectoare industriale. Organizațiile trebuie să urmărească progresele tehnologice, chiar și cele care pot părea irelevante.

Evoluțiile recente au arătat că soluțiile care păreau a fi concepute pentru consumatori găsesc din ce în ce mai multe aplicații profitabile în cadrul întreprinderilor. Prin adoptarea unei abordări inovatoare a adoptării tehnologiei, întreprinderile vor economisi timp și vor crește productivitatea; rezultate care se vor reflecta în linia de jos a întreprinderilor care aleg să adopte noi tehnologii.

Deci, alinierea la viitor nu este chiar atat de complicata daca apelam la un software sau o solutie care sa ne ajute in integrarea cat mai rapida si cu costuri cat mai reduse la aceasta. Daca va doriti o astfel de afacere, puteti sa ne contactati telefonic sau pe mail si impreuna, vom gasi solutia cea mai eficienta afacerii dumneavoastra!

Activ