Web
Analytics

Cum gestionam corect un depozit cu ajutorul unui ERP

Home/CRM, ERP, News, SoftONE, WinMENTOR/Cum gestionam corect un depozit cu ajutorul unui ERP

Gestionarea corecta a depozitelor este cruciala pentru cresterea productivitatii si eficientei unei companii. De aceasta depind procese importante, precum controlul stocurilor, eficienta operatiunilor de logistica interna, optimizarea stocarii si fluxului de marfuri. In plus, gestionarea corecta a depozitelor evita pierderile, evenimentele neprevazute si incetinirile care pot afecta serios bilantul companiei. 

Managementul Depozitului cu WinMentor ERP include include toate functionalitatile unui adevarat departament de logistica, capabil sa urmareasca miscarea articolelor in interiorul si exteriorul companiei. In acesta arie converg toate documentele referitoare la ciclul pasiv si activ, precum si miscarile interne, referitoare la proce 

Ce poti face cu sectiunea Management Depozite a aplicatiei ERP? 

Managementul Logisticii Depozitului a devenit una dintre cele mai complexe activitati cu care se confrunta companiile. Piata este caracterizata din ce in ce mai mult de o instabilitate puternica, iar avantajul de a fi pregatit pentru aceste schimbari inseamna economisire de timp, bani si energie in supply chain.  

Mai jos prezentam o lista cu principalele module: 

Gestiuni si locatii 

Posibilitatea de a crea „n”depozite gestionate, eventual, pe locatii. Depozitele create pot fi faptice sau scriptice, interne sau externe.  

Inregistrari gestiune 

Acest modul ofera posibilitatea de a crea automat sau manual operatiile de incarcare/descarcare a marfurilor folosind si depozite scriptice, nu numai faptice. Miscarea permite gestionarea simultana a diferitelor unitati de masura. 

Gestionare pe loturi 

Gestionarea pe loturi prevede posibilitatea miscarii articolelor pe cantitate, atat in intrare, cat si in iesire. Fiecare lot poate fi gestionat printr-un status corespunzatoar, pentru a urmari conformitatea marfii in contextul lotului. Politicile de iesire pot fi gestionate cu LIFO, FIFO, FEFO sau iesire manuala. 

Gestionare folosind numar de serie 

Ofera posibilitatea de a inregistra articole prin gestionarea numerelor de serie sau a codurilor. Astfel este posibila urmarirea prezentei unui singur articol in toate ariile implicate, de la achizitii, la productie, pana la vanzari si post-vanzare. 

Gestionarea unitatilor de incarcare 

Posibilitatea de a inregistra articolele in mod agregat, adica pe „loturi” de cantitati, care in mod normal, sunt grupate pe ambalaje, cum ar fi paleti, cutii, rafturi etc.  

Gestionarea listei de ambalare 

Lista de ambalare este documentul logistic care indica lista componentelor incluse intr-un ambalaj. In ea sunt specificate detaliile ambalajelor si continutul acestora, cum ar fi: greutati, dimensiuni, cantitati etc.  

Gestionarea incarcarii si expeditiei 

Gestionarea planurilor de incarcare este o procedura foarte utila pentru departamentul logistic-comercial. Prin aceasta procedura, operatorul poate executa cu usurinta un ordin client, emitand dispozitia sau avizul de livrare si rezervand marfurile din depozit pentru expedierea dorita. Practic, face trei operatii, legate intre ele, printr-o singura interfata. 

Liste de inventar 

Posibilitatea crearii listelor de inventar permite operatorului sa elaboreze cu usurinta un document cu lista de articole si stocurile pe fiecare material, indicand, de asemenea, depozitul si locatia in care se afla. Operatorul va verifica stocul faptic si scriptic pentru a putea realiza usor inregistrarile de ajustare daca intre cele doua informatii exista neconcordante. Gestionarea inventarului rotativ permite blocarea si izolarea unei zone specifice a depozitului (de exemplu Locatiile) pentru a putea accesa rapid la verificarea stocurilor, pentru a realiza ajustarile relative si pentru a corecta zona dupa aceste operatii. Acest lucru reduce considerabil sarcina gestionarii stocurilor faptice. 

Deci, alinierea la viitor nu este chiar atat de complicata daca apelam la un software sau o solutie care sa ne ajute in integrarea cat mai rapida si cu costuri cat mai reduse la aceasta. Daca va doriti o astfel de afacere, puteti sa ne contactati telefonic sau pe mail si impreuna, vom gasi solutia cea mai eficienta afacerii dumneavoastra! Pentru mai multe informatii, intrebari, nelamuriri, va stam la dispozitie atat prin intermediul functiei de chat de pe site, cat si telefonic sau la sediul nostru.

Activ