Web
Analytics

Cum ne poate ajuta un software de contabilitate in afacerea noastra

Home/CRM, ERP, News, SoftONE, WinMENTOR/Cum ne poate ajuta un software de contabilitate in afacerea noastra

Gestionarea eficienta a finantelor unui business, atat din punctul de vedere al costurilor, cat si al timpului, este esentiala pentru succesul acestuia. 

Daca ai un business, cel mai probabil ai un contabil sau colaborezi cu o firma de contabilitate, dar pentru ca operatiunile de contabilitatea primara trebuie facute intern, trebuie sa identifici un instrument eficient care sa raspunda nevoilor afacerii tale. 

Programul de contabilitate este un software care permite sa gestionezi tranzactiile financiare ale afacerii tale. Astfel, in functie de marimea business-ului si de domeniul de activitate, un program de contabilitate este adaptat nevoilor companiei, indiferent ca este vorba de o simpla evidenta contabila sau de gestiunea incasarilor si a platilor unei intreprinderi mari. 

Software-ul contabil ajuta la cresterea acuratetei inregistrarilor facute pentru ca reduce si elimina erorile umane de calcul. 

Utilizarea software-ului de contabilitate permite companiilor sa isi gestioneze situatia financiara cu o viteza mai mare, lucru datorat computerelor care sunt capabile sa proceseze cifre mult mai repede decat creierul uman. In plus, software-ul contabil permite organizatiilor sa creasca eficienta prin introducerea automatizarii. 

Ce este si cum te ajuta un program de contabilitate 

Vremurile in care contabilitatea se tinea cu creionul, hartia si calculatorul sunt demult apuse. Astazi tehnologia ofera modalitati mult mai eficiente de gestionare prin automatizarea unor procese care altfel ti-ar ocupa foarte mult timp. 

Astfel, poti folosi programe de contabilitate primara pentru intocmire de facturi, NIR-uri, bonuri de consum, chitante, dispozitii de plata si de incasare, deconturi, registru de casa, pentru evidenta clientilor si a furnizorilor, precum si pentru gestiunea stocurilor. Aceste documente sunt, de obicei, emise intern si nu de catre contabilul sau firma de contabilitate cu care colaborezi. 

Pentru ca ei folosesc programele generale de contabilitate pentru a prelucra toate operatiunile de contabilitate primara in vederea raportarii necesare pentru plata taxelor si impozitelor catre stat, dar si pentru a oferi o imagine de ansamblu a afacerii. 

In general, programele generale de contabilitate includ si optiuni pentru contabilitatea primara. 

Program de contabilitate Winmentor 

Programul de contabilitate Winmentor  este compatibil cu sistemul de operare Windows si se adreseaza firmelor de comert, productie industriala si agricola, constructii, audit financiar-contabil, administratie publica si servicii. Programele oferite sunt personalizate in functie de nevoile specifice fiecarui domeniu. 

Winmentor  asigura gestionarea operatiunilor de: 

  • evidenta contabila (conturi venituri, de cheltuieli, de TVA, balanta etc.) 
  • stocuri
  • furnizori si clienti 
  • incasari si plati 
  • liste si rapoarte. 

Specialistii apreciaza acest program de contabilitate din mai multe motive: 

  • poate fi adaptata specificului activitatii desfasurate de companie 
  • contine modulele necesare pentru a avea control asupra atributelor de crestere: gestiune, salarii, productie, case de marcat etc. 
  • permite accesul simultan la baza de date a unui numar mare de utilizatori, indiferent de locatie, cu conditia asigurarii unei conexiuni, chiar si de viteza mica 
  • interconectivitatea modulelor si conectivitatea aplicatiei cu periferice de gestiune (case de marcat, cititoare de coduri de bare, cantare electronice, terminale de culegere de date, etc.) 

Beneficiile rezultate din viteza si eficienta software-ului de contabilitate inseamna costuri globale reduse. Utilizarea unui program contabil conduce implicit la costuri mai mici de salarizare, pentru ca un program automat elimina foarte mult din volumul de munca al persoanelor din departamentul de contabilitate. 

Deci, alinierea la viitor nu este chiar atat de complicata daca apelam la un software sau o solutie care sa ne ajute in integrarea cat mai rapida si cu costuri cat mai reduse la aceasta. Daca va doriti o astfel de afacere, puteti sa ne contactati telefonic sau pe mail si impreuna, vom gasi solutia cea mai eficienta afacerii dumneavoastra! Pentru mai multe informatii, intrebari, nelamuriri, va stam la dispozitie atat prin intermediul functiei de chat de pe site, cat si telefonic sau la sediul nostru.

Activ