Web
Analytics

Cum ne referim la ERP cand vorbim de comertul electronic?

Home/CRM, ERP, News, SoftONE, WinMENTOR/Cum ne referim la ERP cand vorbim de comertul electronic?

Distribuitorii de sisteme ERP nu sunt pregatiti, de regula, pentru asaltul comertului online. Un sistem ERP este complex si nu este gandit pentru utilizatori publici neinitiati. Sistemul este gandit ca sa fie utilizat doar de angajatii unei companii, care sunt instruitsi pregatiti pentru utilizarea programului. Dar clientii si furnizorii doresc ca in acelasi moment sa aiba acces la informatii ca si angajatii firmei prin intermediul sistemului ERP – de exemplu, sa vada in ce stadiu este o comanda, nivelul stocului si factura proforma, cu precizarea ca doresc aceste informatii in mod simplificat pe o pagina web, fara a presupune sa cunoasca termenii programului.  

Comertul electronic presupune ca departamentul de IT sa construiasca doua noi canale de acces in cadrul aplicatiei – unul pentru clienti (cunoscut ca si business-to-consumer) si altul pentru furnizori si parteneri (business-to-business). Aceste doua tipuri diferite de utilizatori ai sistemului doresc informatii diferite din cadrul aplicatiei. Clientii vor sa stie care este stadiul comenzii si informatii despre facturare, iar furnizorii si partenerii vor exact restul.  

Distribuitorii sistemelor ERP intampina probleme in a crea legaturi intre pagina de web si aplicatie, desi sunt constienti ca este necesara aceasta conexiune. In concluzie, companiile care vor sa desfasoara comert online se confrunta cu destule probleme de integrare pentru a face aplicatia ERP disponibila si pe pagina de web. Pentru acele companii care au avut norocul sa cumpere aplicatia ERP de la un distribuitor cu experienta in dezvoltarea de comert online, adaugarea unor aplicatii integrate de la acelasi furnizor poate fi o metoda eficienta de rezolvare a acestui neajuns. Pentru acele companii care au achizitionat sistemul ERP de la distribuitori fara experienta in dezvoltarea comertului online, singura solutie posibila ar putea fi ca angajatii sau consultantii externi sa adapteze sistemul pentru a raspunde noilor cerinte.  

Oricare ar fi detaliile, integrarea ERP cu sistemul de comert electronic necesita un plan detaliat care sa asigure o implementare in directia cea buna. Unul dintre aspectele cele mai dificile ale integrarii ERP cu comertul electronic este faptul ca Internetul evolueaza continuu. Aplicatiile ERP sunt mari, complexe si necesita permanent mentenanta. Decizia este clara: daca sistemul ERP este conectat la Internet trebuie sa ai asigurata mentenanta pentru sistemul ERP si pentru pagina de web. Cei multimpatimiti ai comertului electronic vor construi legaturi flexibile intre sistemul ERP si comertul online care sa le permita sa ruleze noile aplicatii de comert electronic direct de pe pe pagina de web, in timp ce inchid sistemul ERP pentru imbunatatirea si repararea lui.  

Dificultatea in a face ERP si comertul online sa ruleze impreuna, mentionand si celelalte aplicatii care necesita informatii din sistemul ERP, asa cum sunt fluxul de aprovizionare si software-ul de tip CRM (Customer Relationship Management) ca si SoftONE Cloud CRM , au condus la ideea ca trebuie luat in calcul un sistem alternativ sau un software de integrare al aplicatiilor de intreprindere. Aceste aplicatii se comporta ca niste translatori ce preiau informatia din sistemul ERP si o transforma intr-o forma ce poate fi inteleasa de catre comertul electronic si celelalte aplicatii.  

Modulele de E-Commerce ERP oferite de catre compania noastra, WinMENTOR ERP si SoftONE Cloud ERP va conecteaza magazinul sau magazinele dumneavoastra  online cu modulele operationale si de contabilitate ale sistemului integrat ale solutiei ERP oferita de noi 

Pentru integrarea E-Commerce, consultantii nostri vor facilitata construirea unui canal de comunicare intre platforma online si software-ul de gestiune ERP ales, precum si o modalitate de transmitere a informatiilor din E-Commerce in modulele aplicatiei si invers.  

Pe tot parcursul procesului de integrare dar si dupa finalizarea lui, website-ul va fi populat cu informatiile centralizate in sistemul ERP, confirmarea comenzilor clientilor se va face in functie de stocurile disponibile in WinMENTOR ERP, iar in conturile clientilor din magazinul online se vor regasi informatii referitoare la statusul comenzilor preluate din programul de gestiune ERP.  

Comenzile plasate online vor fi inregistrate in sistemul ERP in timp real si vor fi procesate si confirmate cat mai rapid de catre echipa ta eCommerce. Toate informatiile sunt introduse o singura data in WinMENTOR ERP si sunt transmise in platforma pe care este construit website-ul, pentru ca acesta sa expuna situatia reala a stocurilor sau preturilor. 

Cu alte cuvinte, in timp ce ERP ofera suport afacerilor curente, e-business permite desfasurarea unor noi oportunitati de afaceri si insusirea celor mai moderne tehnologii de gestiune a firmelor. Astfel, tehnologiile web ofera posibilitatea construirii unor “pasarele” informationale din interiorul spre exteriorul organizatiei, a cuplarii cu sistemele informationale ale partenerilor de afaceri si dezvoltarii de piete si parteneriate electronice 

Deci, alinierea la viitor nu este chiar atat de complicata daca apelam la un software sau o solutie care sa ne ajute in integrarea cat mai rapida si cu costuri cat mai reduse la aceasta. Daca va doriti o astfel de afacere, puteti sa ne contactati telefonic sau pe mail si impreuna, vom gasi solutia cea mai eficienta afacerii dumneavoastra! Pentru mai multe informatii, intrebari, nelamuriri, va stam la dispozitie atat prin intermediul functiei de chat de pe site, cat si telefonic sau la sediul nostru.

Activ