Web
Analytics

Cum se realizeaza Gestiunea stocurilor si cum ne poate ajuta un  program de gestiune stocuri?

Home/Uncategorized/Cum se realizeaza Gestiunea stocurilor si cum ne poate ajuta un  program de gestiune stocuri?

Ce reprezinta Gestiunea Stocurilor?

Gestiunea stoculuiGestiunea stocurilor reprezinta totalitatea actiunilor de stabilire, control si evaluare a modului de asigurare a intrarilor necesare continuitatii procesului de productie, pe de-o parte, de control si evaluare a produselor finite existente si necesare satisfacerii nevoilor clientilor, pe de alta parte.

Cum se realizeaza gestiunea stocurilor?

Gestiunea stocurilor, in contabilitatea operatiunilor privind gestiunea stocurilor se poate realiza prin doua metode : metoda inventarului permanent si metoda inventarului intermitent.

Care sunt elementele componente ale gestiunii stocurilor?

– materii prime, materiale, combustibil, piese, subansambluri inainte de a fi transformate in produse intermediare sau finite;
– materiale, piese, subansambluri intermediare aflate in prelucrare sau care asteapta transformarea in produse finite (in cadrul organizatiei cu ajutorul resurselor proprii sau incredintate unei alte organizatii );
– produse finite, prelucrate sau achizitionate (de pe piata interna sau externa) in vederea vanzarii/revanzarii

Care este rolul gestiunii stocurilor?

– Imbunatatirea serviciului logistic pentru clienti prin asigurarea disponibilitatii produselor pentru satisfacerea cererii clientilor interni sau externi. Nivelul de servire reflecta capacitatea organizatiei de a onora cererea clientilor si definit prin: durata ciclului de performanta (intervalul de timp dintre lansarea comenzii de client si primirea marfii de catre acesta); numarul comenzilor onorate; cantitatea comandata.
– Echilibrul relatiei dintre cerere si oferta determinat de decalajul temporal dintre acestea. Produsele a caror cerere se concentreaza intr-un interval scurt de timp fac necesara mentinerea de stocuri de catre producatori, angrosisti si detailisti, in avans fata de perioada de manifestare a cererii. Productia sezoniera implica canalelor de distributie sau producatorii pentru a satisface cererea care se manifesta in alte perioade ale anului.
– Reducerea costurilor.
– Diminuarea incertitudinii prin faptul ca prezenta stocurilor protejeaza organizatia de variatiile neasteptate pe termen scurt a ofertei pe piata si a preturilor practicate de furnizori.
Astfel ca, atunci cand avem o afacere al carei flux de informatii este destul de incarcat, ne gandim tot mai mult la achizitionarea unui program de gestiune, deoarece acesta apare ca o necesitate, reducand si simplificand procesele interne si crescand rezultatele companiei. Din aceasta cauza, programul informatic este instrumentul cel mai potrivit pentru a ne mari productivitatea firmei.  Cu cat softul este mai performant, cu atat utilitatea lui pentru firma ta este mai mare, ducand la reduceri de cheltuieli, la cresterea numarului de clienti si la simplificarea modului de lucru.
Putem tine evidenta foarte usor si fluidizat a tuturor acestotr lucruri,  cu un program de gestiune a stocurilor, care ne va ajuta deosebit de mult  in activitatea companiei noastre.

Ce este un program de gestiune stocuri?

Un program de gestiune este un sistem informatic si instrument de lucru pentru eficientizarea activitatilor din depozit. Un program de gestiune este o solutie software care ruleaza pe diferite terminale cu interfete specifice. Un program de gestiune monitorizeaza stocurile, miscarile de produse, incarca si descarca gestiunile, inregistreaza datele si transmit informatii. Redacteaza diferitele documente tipizate: Nota de receptie, Bonuri fiscale, in cazul in care este necesar transpune datele electronice pe suport de hartie, etc

Totusi, achizitionarea unui program de gestiune nu este un proces simplu, desi aparent asa pare. Piata softurilor de gestiune este foarte generoasa, multe companii prezentandu-ne oferte care mai de care mai diversificate si ample, dar cand achizitionami un program de gestiune, trebuie sa avem in vedere nevoia de suport tehnic pentru migrarea datelor, dar si pe tot parcursul colaborarii, lipsa acestor servicii fiind unul dintre motivele pentru care multe firme sunt sceptice atunci cand isi propun sa treaca la un nou program gestiune.

Un soft de gestiune bun este acela care nu necesita corectii sau verificari, de aceea, recomandam un soft de gestiune care genereaza documentele justificative in format standard, conforme cu legislatia in vigoare si relistabile in orice moment. Pentru usurarea muncii, un soft gestiune iti genereaza automat note contabile odata cu documentele, ceea ce inseamna ca acestea din urma nu trebuie reluate si reintroduse in contabilitate.

In cadrul ScribSoftware, va oferim  acest suport prin intermediul echipei noastre si va stam mereu la dispozitie atat cu informatii utile, cat si cu prezentarea continua a softului pentru a-l putea intelege si derula fara probleme, pana la invatarea tuturor pasilor necesari.

Daca va intereseaza mai multe informatii legate de aplicatiile de gestiune, existente in  oferta Scribsoftware, va rugam sa accesati acest link, sau va rugam sa ne contactati pentru o discutie sau o prezentare a uneia dintre solutiile noastre:

Mail: office@scribsoftware.ro
Tel.: 0374-998 222
Mobil: 0729-905 555

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *