Web
Analytics

Digitalizarea si solutia ERP in 2022

Home/ERP, General, News, Produse, SoftONE, WinMENTOR/Digitalizarea si solutia ERP in 2022

program de gestiune

Digitalizarea si solutia ERP

Anii 2020 si 2021, desi au inseamnat o perioada foarte grea si incercata pentru companii si economie, au fost cu siguranta anii care au favorizat si accelerat trecerea companiilor in era online si a digitalizarii. 

Digitalizarea poate fi intalnita sub mai multe forme, dar una din cele mai eficiente este o solutie ERP, care asigura gestionarea tuturor functiilor dintr-o companie intr-un sistem centralizat si integrat, este o varianta potrivita companiilor din multe industrii, indiferent de marime. Practic, un ERP stocheaza toate datele intr-o singura baza de date, permitandu-le tuturor departamentelor sa lucreze cu aceleasi informatii. In plus, toate aceste date pot fi usor organizate, analizate si transformate in rapoarte extrem de utile pentru a directiona deciziile de management. Un soft ERP asigura si gestionarea clientilor, a resurselor umane, a lantului de aprovizionare, a inventarului si managementului financiar intr-un singur sistem. 

Utilitatea si impactul unei solutii ERP: 

  1. Economie

Un ERP va poate oferi nu doar o afacere mai profitabila, dar si un ROI generos deoarece unifica multe dintre sistemele care, in prezent, pot fi fragmentate in organizatia dumneavoastra. De la dezvoltarea produselor pana la facturile care trebuie platite, angajatii dumneavoastra pot accesa toate instrumentele necesare pentru munca lor dintr-un sistem centralizat, ceea ce inseamna ca isi pot folosi timpul mult mai eficient.  

  1. Productivitate

Nicio companie nu poate evita complet sarcinile de rutina – sarcini precum generarea de rapoarte, monitorizarea stocurilor, urmarirea pontajului sau prelucrarea comenzilor erau, in mod traditional, genul de activitati care ocupau bucati bune din timpul angajatilor, avand insa un efect catastrofal asupra moralului lor si fiind predispuse aparitiei erorilor umane. ERP-ul, in schimb, poate automatiza chiar si cele mai plictisitoare procese.  

  1. Analize complete

O baza de date centrala de informatii ajuta, de asemenea, la imbunatatirea capabilitatilor interne de analiza si raportare. Deoarece un ERP inregistreaza si stocheaza toate datele introduse de utilizatori, este un instrument excelent pentru a simplifica si accelera generarea de rapoarte. 

  1. Stocuri monitorizate corect

O provocare majora pentru companiile in plina dezvoltare este, de multe ori, urmarirea si monitorizarea stocurilor. Un ERP utilizeaza coduri de bare, etichete si numere de serie pentru a tine evidenta stocurilor in fiecare etapa a lantului de aprovizionare. Astfel, puteti oricand sa accesati o evidenta la zi a diferitelor depozite si articole, indiferent de numarul lor. 

  1. Planificari

Digitalizarea si solutia ERP este un instrument excelent de gestionare a productiei, pentru ca ofera o perspectiva unitara asupra tuturor operatiunilor si, astfel, le permite utilizatorilor sa optimizeze programele, echipamentele si forta de munca pentru a maximiza capacitatea. In acelasi timp, o solutie ERP poate gestiona si lista dumneavoastra de resurse materiale si active fixe, ceea ce face mai usoara, de exemplu, programarea intretinerii echipamentelor sau comanda, din timp, a resurselor necesare. 

  1. Distanta nu mai este o problema

Pandemia ne-a demonstrat ca munca de la distanta va ramane o realitate des intalnita si dupa anul 2021, iar companiile vor avea, in continuare, nevoie de solutii care sa le ajute sa sustina desfasurarea activitatii fara intreruperi chiar si in aceste conditii.  O solutie ERP este usor de accesat de la distanta de catre orice utilizator, de la modulul financiar-contabil la gestiunea de stocuri, aprovizionare sau controlul calitatii si productiei, de oriunde, de pe orice laptop cu acces la Internet. 

Deci, alinierea la viitor nu este chiar atat de complicata daca apelam la un software sau o solutie care sa ne ajute in integrarea cat mai rapida si cu costuri cat mai reduse la aceasta. Daca va doriti o astfel de afacere, puteti sa ne scrieti pe messenger si impreuna, vom gasi solutia cea mai eficienta afacerii dumneavoastra! Pentru orice sugestii, informatii sau doar pentru o simpla discutie, echipa Scribsoftware va asteapta, deoarece doar impreuna putem gasi solutia cea mai bun pentru afacerea dumneavoastra! 

Activ