Web
Analytics

Echipamente HARDWARE și componente calculator

Home/Echipamente HARDWARE și componente calculator

1

Echipamente HARDWARE și componente calculator

  • Descoperiți paleta de soluții oferite pentru mediul de afaceri.

Achiziţia echipamentelor este o activitate consumatoare de resurse în cadrul companiei, datorită timpului petrecut pentru studierea diverselor soluţii, înţelegerea diverşilor temeni tehnici care, în cele mai multe cazuri sunt doar denumiri comerciale fără o relevanţă deosebită în creşterea performanţei sistemului achiziţionat. Aceste activităţi contibuie şi la pierderea focusului asupra activităţii d-voastră. De aceea, aici, intervenin noi pentru a vă oferi soluţii pliate pe nevoile afacerii, în timp ce echipa d-voastră se concentrează pe ceea ce este cel mai important, respectiv dezvoltarea afacerii.

Produsele comercializate de noi dar care nu se limitează la acestea, sunt:
Sisteme desktop (staţii de lucru)– utilizate pentru activităţile zilnice de evidenţă a fluxului de documente şi a diversele taskuri din cadrul firmei. Aceste sisteme pot să fie configurate (se asamblează din componente, de către noi) sau pot să fie sisteme produse de către un integrator de sisteme. Avantajele unui sistem asamblat este dat de faptul că acesta poate să fie configurat special pentru a realiza o anumită activitate în cadrul firmei (ex. staţie grafică), determinându-se cu exactitate cerinţele hardware, dat fiind faptul că sunt cunoscute aplicaţiile ce urmează să ruleze şi funcţiile care urmează să le îndeplinească respectivul sistem . Printre producătorii de astfel de sisteme se regăsesc HP, Lenovo, Dell. Aceste soluţii sunt foarte fiabile fiind optimizate pentru operaţiunile de birou. De obicei aceste sisteme au în componeţă şi un monitor, mouse şi tastatură.

Servere – sunt echipamentele IT utilizate în cadrul reţelei pentru îndeplinirea unor sarcini de care urmează să beneficieze toţi clienţii din reţea (staţii de lucru). Cele mai răspândite funcţii ale serverelor într-o reţea sunt: server de fişiere, server de baze de date, server de mail, etc. Configuraţia acestora poate să fie foarte variată, în funcţie de puterea de calcul necesară, spaţiul de depozitare necesar pentru datele din cadrul firmei,  numărul de staţii client ce urmează să fie interconectate. Printre producătorii de servere se găsesc nume precum HP, Dell, IBM. Pentru reducerea costurilor cu dezvoltarea unei reţele şi reducerea costurilor cu echipamentele necesare stocării datelor într-o compnie, se recomadă utilizarea echipamentelor de tip NAS (Network Attached Storage), care oferă un spaţiu de depozitare generos dar şi un management al fişierelor la un cost rezonabil.

Sisteme portabile – aceste echipamente au cunoscut o dezvoltare foarte puternică în ultimii ani, totodată diversificându-se foarte mult şi oferta de astfel de echipamente. Dacă iniţial această categorie era reprezentată doar de laptopuri, astăzi vorbim şi despre netbook-uri, PDA-uri, tablete. Compania noastră comercializează întreaga gamă de produse, cei mai reprezentativi procătorii fiind: Asus, Acer, Lenovo, HP, HTC.

Componente calculatoare – această categorie de produse conţine toate subansamblele necesare realizării unui sistem de calcul (procesor, placă de bază, memorii, placă video, placă de sunet, hard disk, SSD-uri, unitate optică, sursă, ventilatoare, carcasă). Aceste componente sunt utilizate fie pentru realizarea unui sistem de calcul customizat, fie pentru îmbunătăţirea performanţelor unuia existent (upgrade). Se ştie că este mult mai puţin costisitor să faci upgrade la un sistem decât să-l achiziţionezi integral. Printre componentele comercializate de către noi, se regăsesc producători precum: Asus, Gigabyte, ASRock, Intel, AMD, Seagate, WD. Kingston, Kingmax, etc.

Periferice – această categorie de produse conţine dispozitive precum monitoare, tastaturi, mouse, UPS (surse, prize, stabilizatoare de tensiune, accesorii), imprimante, consumabile imprimante, scannere, hard disk-uri externe, diverse tipuri de memorii externe. Printe producători, amintim: Seagate, WD, Kingston, Kingmax, Intel, Samsung, HP, Canon, Asus, Acer, Lenovo, APC.

Reţelistică (networking) – aceste echipamente sunt destinate a intermedia comunicarea între diversele dispozitive existente în cadrul companiei. Aceste echipamente pot să realizeze această comunicare prin cablu (vorbim de o reţea „wired”) sau fără cablu, când vorbim despre o reţea „wireless”. Utilizarea uneia sau altei tehnologii este dată de facilităţile care trebuie să  le ofere reţeaua, distanţa dintre dispozitive, gradul de securizare al informaţiei, volumul de date ce urmează să tranziteze reţeaua, etc. Echipamentele utilizate pentru realizarea unei reţele sunt: routere, switch-uri, cabluri, mufe. Printre producătorii comercializați putem să enumerăm: HP, Allied Telesis, Asus, D-Link, Cisco, Edimax, Linksys.

Pentru a beneficia la maximum de avantajele colaborării cu firma noastră vă recomandăm să vă informaţi şi asupra ofertei de servicii de instalare, configurare şi mentenanţă a echiamentelor achiziţionate. Datorită faptului că orice echipament/dispozitiv are anumite instrucţiuni de instalare și exploatare, pentru a beneficia la maximum de avantajele oferite de către acesta se recomandă achiziţionarea şi a unor servicii de mentenanţă.

  1. Asistență calculatoare

    Vizează întreţinerea infrastructurii IT folosind cele mai noi tehnologii în acordarea serviciilor de asistenţă şi se concentrează în a oferi timpi cât mai scurți de răspuns la incidentele apărute și timpi maximi de funcţionare a echipamenetelor.

  2. Consultanță software

    Servicii de consultanţă în implementarea soluţiilor software, servicii de import de date din vechea aplicaţie, servicii de suport post-implementare.

  3. Service calculatoare

    Pentru a asigura securitatea și integritatea infrastructurii IT, oferim servicii de mentenanță și reparație pentru parcul dumneavoastră de echipamente.