Web
Analytics

Soluţii – Producţie

Home/Echipamente SPECIFICE/Soluţii – Producţie

Soluţii – Producţie

Datorită concurenţei excesive din domeniul industrial și a presiunii tot mai ridicate în ceea ce priveşte reducerea costurilor de producţie, agenţii economici care activează în acestă ramură a economiei sunt permanent obligaţi să găsească metode să-şi eficientizeze activitatea. Creşterea productiviţăţii angajaţilor, uilizarea la maximum a resurselor materiale, creşterea şi urmărirea permanentă a calităţii produselor realizate, constituie provocări cotidiene pe care producătorii trebuie să le depăşească. Utilizarea celor mai noi tehnologii în ceea ce priveşte urmărirea, înregistrarea, procesarea automată a datelor permite companiilor din sfera producţiei să obţină informaţii de cea mai buna calitate, în timp real. Interfaţarea echipamentelor de urmărire a producţiei cu software specializat, permite urmărirea şi înregistrarea unui volum mare de date necesare determinării producţiei realizate, a resurselor consumate, a costurilor de producţie. Suplimentar, este necesară implementarea unui sistem de echipamente şi soluţii software care să asigure trasabilitatea produselor realizate, verificarea istoricului tuturor materialelor care au luat parte la procesul de producţie, urmărirea acestora în fluxul de producţie, produsele finite în a căror componenţă sunt folosite, urmărirea seriilor – loturilor,  a termenelor de valabilitate a produselor finite realizate şi a livrării acestora către beneficiari. Dacă sistemul de trasabilitate este corect implementat, acesta permite identificarea cu exactitate a datei, orei, secţiei de producţie care a realizat produsul finit defect, identificarea angajaţilor, a utilajelor folosite precum şi a materiilor prime utilizate pentru realizarea produsului.
Echipamente utilizate pentru evidenţa producţiei:

  • terminale mobile portabile cât şi cele montate pe stivuitoare;
  • echipamente necesare comunicaţiei wireless;
  • imprimante de coduri de bare;
  • utilizarea tehnologiilor cu coduri de bare sau RFID pentru identificarea produselor;
  • aplicatoare pentru ataşarea etichetelor la produse;
  • cititoare fixe industriale;
  • PC-uri industriale.

Suplimentar, soluţiile noastre vă permit efectuarea de operaţiuni de service pe teren, soluții care ajută angajaţii să aibă acces la informaţie, să răspundă şi să rezolve problemele mai rapid, să înlocuiască produsele defecte în cel mai scurt timp.
Pentru eficientizarea activităţii desfăşurate este impetuos necesară integrarea activităţii de urmărire a producţiei cu soluţii de gestionare a depozitelor. Datorită volumului mare de date acest sistem de prelucrare a datelor trebuie să comunice cu soluţii software care să furnizeze o bază de date unică pentru evidenţierea tuturor acestor mişcări, determinarea cu exactitate a costurilor de producţie precum şi un sistem de raportare eficient, pentru efectuarea analizelor manageriale.