Web
Analytics

Ameninţările lunii aprilie: HTML/ScrInject.B în fruntea clasamentului

Home/ESET, News/Ameninţările lunii aprilie: HTML/ScrInject.B în fruntea clasamentului

Pentru înca o lună, HTML/ScrInject.B continuă să domine statisticile malware bazate pe ESET Live Grid® – sistemul de colectare malware bazat pe cloud, ce utilizează date preluate de la utilizatorii soluţiilor ESET, la nivel mondial. Rata sa înregistrată de răspândire globală a fost în aprilie de 6.75% (6.95% în Europa). Ocupând a doua poziție, HTM/IFrame.B a înregistrat o rată de infectare globală de 4.54% (4.92% în Europa). Un alt cod malware care a dominat în trecut statisticile, INF/Autorun, ocupa acum locul trei cu o cotă de 4.32% (3.04% în Europa).

HTML/ScrInject.B reprezintă o detecţie generică depistată în pagini web HTML ce conţin fie un script disimulat, fie o etichetă iframe care redirecţionează utilizatorul, în mod automat, către descărcarea de cod maliţios. HTML/IFrame.B denotă o detecţie generică a unor etichete IFRAME maliţioase în paginile web HTML, ce redirecţionează automat utilizatorul către descărcarea de cod maliţios. INF/Autorun reprezintă o familie malware ce utilizează fişierul autorun.inf drept modalitate de compromitere a unui computer. Acest fişier conţine informaţii ale programelor destinate să execute automat când mediile de stocare portabile a datelor (adesea unităţi USB flash) sunt accesate de către un utilizator PC Windows.

Ameninţări globale conform statisticilor ESET Live Grid® (aprilie 2012)

Ameninţări în Europa conform statisticilor ESET Live Grid® (aprilie 2012)

Despre ESET Live Grid®

ESET Live Grid® este sistemul de colectare malware bazat pe cloud ce utilizează date preluate de la utilizatori soluţiilor ESET din întreaga lume. Acest flux continuu de informaţii oferă specialiştilor din laboratoarele malware ESET imagini în timp real despre natura şi scopul infiltraţiilor globale. Analiza avansată a pericolelor, vectorilor de atac şi a tiparelor utilizate de atacatori sunt utilizate de către laboratoarele ESET pentru a ajusta toate actualizările euristice şi de semnaturi virale – pentru a proteja utilizatorii mai eficient împotriva ameninţărilor viitoare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *