Web
Analytics

ESET lansează a cincea generaţie a produselor sale blazon: ESET NOD32 Antivirus 5 şi ESET Smart Security 5

Home/News/ESET lansează a cincea generaţie a produselor sale blazon: ESET NOD32 Antivirus 5 şi ESET Smart Security 5

ESET, liderul în protecţia proactivă împotriva ameninţărilor informatice, anunţă astăzi lansarea produselor sale blazon  ESET Smart Security 5 şi ESET NOD32 Antivirus 5. Cea mai nouă generaţie a produselor companiei destinate utilizatorilor casnici oferă mai mult în termeni de tehnologie avansată de detecţie şi în termeni de caracteristici de securitate multi-layer.

ESET este un pionier în ceea ce priveşte soluţiile de securitate anti-malware  înca din 1992 şi a fost recompensat cu cel mai mare număr de distincţii consecutive VB100 oferite de către publicaţia britanică Virus Bulletin, specializată în testarea soluţiilor de securitate
“Chiar şi înaintea lansării, versiunile de test ale celei de-a cincea generaţii de soluţii de securitate ESET au fost descărcate de peste patru milioane de ori. După o analiză atentă şi luni de dezvoltare, suntem acum mândri să prezentăm clienţilor noştrii noile soluţii  ESET NOD32 Antivirus 5 şi ESET Smart Security 5”, spune Richard Marko, CEO, ESET. “Prin noile tehnologii încorporate în produse, precum ESET Live Grid şi sistemul avansat HIPS dezvoltat de către noi, vom oferi un nivel de protecţie mai complet ca oricând. Noi, cei de la ESET, ne străduim întotdeauna să livrăm produse avansate tehnologic care să includă cele mai noi inovaţii. În acest moment lucrăm deja la dezvoltarea soluţiilor de securitate viitoare.”

ESET Smart Security 5 şi ESET NOD32 Antivirus 5 oferă numeroase funcţionalităţi noi sau îmbunătăţite. Topul primelor cinci astfel de carateristici include:

  • ESET Live Grid, tehnologia de protecţie şi de stabilire a reputaţiei fişierelor în sistem Cloud
  • Sistem nou de control al mediilor de stocare portabile, ce oferă un control granular, chiar şi mai avansat, al dispozitivelor conectate la PC
  • Control Parental (exclusiv pentru ESET Smart Security 5)
  • Sistem avansat HIPS (Host-based Intrusion Prevention System)
  • Mod Gamer

Au fost aduse schimbări revoluţionare şi în ceea ce priveşte sistemul numit până acum ThreatSense.Net – sistemul de colectare a malware-ului bazat pe cloud care utilizează date preluate de la utilizatorii soluţiilor ESET, la nivel mondial. Tehnologia poartă acum numele ESET Live Grid şi oferă optimizări ale scanării pe baza listelor albe şi a fişierelor considerate sigure. Reputaţia fişierelor, preluată în sistem Cloud, reprezintă şi ea o nouă metodă de securizare, utilizată de cea mai nouă generaţie a produselor ESET pentru a determina dacă un anumit obiect este sigur sau nu. Rezultă o creştere atât în precizia de detecţie a ameninţărilor cât şi în ceea ce priveşte  viteza de scanare.
Aşa cum sistemul statistic ESET de centralizare a ameninţărilor indică lună de lună, mediile de stocare portabile sunt din ce în ce mai exploatate pentru răspândirea viruşilor şi conţinutului malware. Atunci când este conectat, un dispozitiv de stocare USB poate transfera viruşi ascunşi, afectând computerele chiar dacă acestea nu sunt conectate la internet.
Caracteristica de Control al mediilor de stocare portabile notifică automat utilizatorul pentru scanarea întregului conţinut stocat pe memoriile flash (USB, SD), firewire, CD-uri şi DVD-uri, astfel încât ameninţările specifice să fie blocate înainte de a penetra sistemul de operare. Utilizatorii pot bloca/permite accesul mediilor portabile în sistem în funcţie de diverse criterii: tipul mediilor, fabricantul, numărul serial, dimensiunea sau alte atribute. Suplimentar, permisiunile alocate lor pot fi configurate pentru diverse activităţi, numai citire, citire şi scriere. Pot fi configurate astfel fie pentru utilizatori specifici sau grupuri. Utilizatorul poate decide să blocheze complet accesul lor generic şi să stabilească permisiuni pe baza unei liste „albe“ de dispozitive USB acceptate.
Controlul Parental permite afişarea paginilor web numai dacă nu conţin material considerat de către utilizator ofensator sau neadecvat, pe baza unor categorii predefinite de pagini web care pot fi blocate astfel. Utilizatorul poate configura un “rol” pentru oricare cont, fiecare cu setul propriu de categorii de site-uri web care au sau nu permisiunea de a fi afişate în timpul navigării.
Pasionaţilor de jocuri PC le este dedicat modul  Gamer care comută în modul silenţios şi dezactivează mesajele pop-up conservând resursele de sistem şi crescând calitatea experienţei de gaming.  Acest lucru duce la atenţie neîntreruptă în  timpul jocurilor şi activităţilor diverse care ruleaza în mod full-screen.  “Performanţă exceptională şi nici un efect neplăcut asupra calităţii rulării jocurilor: aceste două lucruri sunt esenţiale în selecţia soluţiei de securitate – de aceea am ales să mă încred în ESET,” spune Marcel “k1llsen” Paul, e-sports gamer aflat în topul ligii de gaming ESC în Germania.
Clienţii ESET vor beneficia de asemenea de avantajele ergonomiei superioare oferite de noua interfaţă grafică care acum este mai intuitivă, mai explicită şi mai uşor de utilizat.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *