Web
Analytics

ESET lansează versiunea 7 a ESET NOD32 Antivirus şi ESET Smart Security

Home/ESET, News/ESET lansează versiunea 7 a ESET NOD32 Antivirus şi ESET Smart Security

Cea mai nouă tehnologie de detecţie protejează împotriva ameninţărilor noi şi avansate ESET_versiune_7-box-300NOD32_versiune_7-box-300ESET®, liderul global în protecția digitală proactivă ce deţine un număr record de premii consecutive Virus Bulletin (UK) pentru tehnologia ESET NOD32®, a anunţat astăzi lansarea celei de-a 7-a generații a produselor sale emblematice destinate utilizatorului final: ESET NOD32® Antivirus şi ESET Smart Security®. Caracteristicile tehnice noi, inclusiv funcţiile Exploit Blocker, Scanerul Avansat de Memorie, Scutul de Vulnerabilitate și Scanerul Social Media, oferă un echilibru ridicat între protecţie şi uşurintă în utilizare, fără a compromite performanța sistemului.

“La ESET creăm produse de securitate care permit ca utilizatorii să se bucure în siguranţă de tehnologie”, a declarat Ignacio Sbampato, ESET Sales and Marketing Officer. “Noile noastre produse păstrează aceiași amprentă redusă asupra resurselor de sistem pentru care ESET este binecunoscut, oferind în același timp o protecție chiar şi mai mare împotriva ameninţărilor noi și încă nedescoperite datorită îmbunătățirilor tehnologice unice aduse nucleului de bază.”

“În zilele noastre, infractorii cibernetici lansează deseori coduri malware puternic criptate, concepute să evite detecţia. Pentru a creşte mai departe probabilitatea de infectare şi de generare a unor daune informatice, malware-ul este tipic distribuit prin exploatarea unor aplicaţii vulnerabile precum browserele web, cititoarele PDF, clienţii email sau componente ale MS Office”, spune Palo Luka, ESET Chief Technology Officer.

Prima pagină

 

Contactati-ne
Noutati 

Pentru a adresa aceste ameninţări, ESET a condus cercetări extinse şi a dezvoltat nucleul tehnologiei de detecţie din versiunea 7 de produs cu trei caracteristici funcţionale:
● Exploit Blocker, această caracteristică complet nouă are drept ţintă chiar procesul de exploatare a aplicațiilor vulnerabile, prin urmare acţionează generic, independent de conţinutul sau ataşamentul malware care în final poate infecta PC-ul. Oferă protecţie împotriva conţinutului malware nou şi neclasificat încă, ameninţări cunoscute sub numele de zero day threats.
● Scanerul Avansat de Memorie intervine ca o metodă post-execuție, având scopul de a detecta seturile malware deosebite pe care celelalte tehnologii nu le-au reperat. Scanerul ajută în special la protejarea împotriva conţinutului malware care încearcă în mod activ să evite detecţia prin utilizarea diferitelor tehnici de mascare.
● Scutul de Vulnerabilitate, o extensie a firewall-ului personal inclus în ESET Smart Security, funcționează la nivel de rețea și protejează împotriva expoatărilor unor vulnerabilităţi cunoscute din protocoale de rețea.

“Noile tehnologii incluse în versiunea 7 a produselor noastre blazon sunt dezvoltate și implementate într-un mod unic, astfel încât acestea să lucreze concertat, fiind capabile să detecteze în mod proactiv și să blocheze vulnerabilități excepţionale cum ar fi exploit-ul PDF CVE-2013-0641 lansat în februarie 2013, denumit exploit-ul anului din cauza popularităţii sale ridicate și datorită includerii sale de nenumărate ori în kiturile exploit de tot felul, nominalizat, de asemenea, cu Pwnie Award pentru Best Client-Side Bug* în cadrul BlackHat 2013″, spune Juraj Malcho, ESET Chief Research Officer. “Tehnologia este de asemenea menită să ajute la adresarea atacurilor targetate, precum atacul RSA din 2011.”,/span.

“În timpul fazei de evaluare BETA a versiunii 7 de produse, Scanerul Avansat de Memorie a fost capabil să detecteze și să colecteze o serie de versiuni de cod ce aparțin unor familii malware care cauzează adesea probleme, cum ar fi Win32/TrojanDownloader-Wauchos, un vehicul software ce transportă suplimentar alte coduri malware sau troienii de înalt profil precum Win32/Fynloski, Win32/Wigon sau Win32/Zbot ** și, în ultimul rând, dar nu cel mai puțin important, tehnologia s-a dovedit a fi de mare folos împotriva troienilor de tip Ransomware” adaugă Malcho .

Echipele de cercetare și dezvoltare ESET au acordat o atenție deosebită nu numai detecţiei, ci şi procedurilor de ştergere a malware-ului. Modulul de Curaţare a fost îmbunătățit în mod specific pentru a aborda eliminarea rootkit-urilor și un modul special a fost adăugat pentru a ajuta în adresarea problemei conţinutului malware extrem de rezistent la ştergere.

Având în vedere datele de cercetare de la Harris Interactive *** și creșterea numărului de amenințări cibernetice propagate prin reţelele sociale, inclusiv spam-ul și malware-ul distribuit pe Twitter, noua versiune 7 a soluţiilor ESET oferă diverse îmbunătățiri aduse la nivel de produs pentru sporirea securităţii și include o versiune îmbunătăţită a ESET Social Media Scanner (versiunea 2). Acesta monitorizează și păstrează departe de amenințări atât conturile utilizatorului, cât şi pe cele ale prietenilor lui, oferindu-i utilizatorului posibilitatea să aleagă, pentru detectarea malware-ului, între scanările la cerere sau cele automate. În afară de scanarea superioară a contului de pe Facebook se extinde de asemenea protecția şi la nivelul contului Twitter al utilizatorului. În Centrul de Securitate este afișat nivelul actual de confidențialitate din setările de pe Facebook și Twitter, cu sugestii de modificări ale profilului ce sunt menite să crească nivelul de confidențialitate. Toate aceste îmbunătățiri sunt parte din interfața web my.eset.com. Prin crearea unui cont la my.eset.com, utilizatorul poate gestiona protecția profilurilor sale de social media și poate să îşi protejeze un număr nelimitat de conturi, inclusiv pe cele ale prietenilor și ale familiei.

Cele mai recente rezultate din cercetarea condusă de către Harris Interactive (şi comandată de către ESET) arată că există un număr tot mai mare de utilizatori de Internet adulţi care se conectează la cel puţin 2 reţele sociale în fiecare zi. În medie, acești utilizatori au cel puțin 2 conturi de social media, jumătate dintre ei folosesc mai puțin de 5 parole pe toate conturile lor online iar două treimi dintre ei consideră că site-urile web nu fac o treaba bună în filtrarea conţinutul maliţios. Raportul afirma,“Primirea mesajelor suspecte a devenit ceva obişnuit, 4 din 5 utilizatori de social media au primit măcar o dată unul, dintre aceştia 91 % au primit un astfel de mesaj infectat în acest an, în mod obişnuit prin e-mail, apoi în format text.”

Ambele produse, atât ESET NOD32 Antivirus cât şi ESET Smart Security, sunt certificate oficial pentru Windows 8 și Windows 8.1. Pentru a descărca versiunea 7 a produselor ESET şi pentru a afla detalii suplimentare, contactati-ne

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *