Web
Analytics

Managementul relatiilor cu clientii si softurile CRM care vin in ajutorul afacerii dumneavoastra

Home/General/Managementul relatiilor cu clientii si softurile CRM care vin in ajutorul afacerii dumneavoastra

CRM este un termen care tinde sa incurce in explicatii chiar si pe cunoscatori. Ce sa mai spunem despre cei care sunt la primul contact cu acest domeniu sau doresc sa inteleaga ce este un CRM, la ce ajuta, cum poate acesta sa eficientizeze si sa fiabilizeze activitatea unei companii?

 Nu exista o definitie unica acceptata la nivel international. O soluție CRM este un amestec de procese operationale, metodologii si tehnologii care ajuta organizatia sa creeze interactiuni eficiente cu clientii, permitandu-le astfel sa inteleaga mai bine si sa anticipeze comportamentul, nevoile si dorintele clientilor existenti si potenti.

Continutul si functiile software-ului CRM

Functia principala a software-ului CRM este gestionarea eficienta, imbogatirea datelor clientilor si gestionarea lor eficienta. Bazele oricarui soft CRM sunt companiile, persoanele de contact si detaliile de contact ale clientilor dumneavoastra. In plus, alte date sunt salvate, cum ar fi istoria relatiei cu clientul, tipul si data interactiunilor cu clientii, documentele trimise clientilor precum si comenzile si vanzarile finalizate. Solutiile CRM profesionale permit, de asemenea, utilizarea de template-uri pentru documente cum ar fi mesaje si scrisori formular pe care le puteti utiliza direct in sistemul dumneavoastra.

Beneficiile software-ul CRM pentru companii

 Implementarea softului standard CRM are o serie de avantaje pentru companii. Deoarece toate departamentele intr-o companie (vanzari, marketing, suport clienti si call center) acceseaza in acelasi timp datele despre client, cererile clientului pot fi prelucrate mai rapid si mai eficient. Acest lucru creste satisfactia clientilor si consolideaza relatia cu clientul. In plus, alte procese din companie se vor derula, de asemenea, mai eficient ca urmare a punerii in functiune a unui sistem software CRM profesional. Apelurile repetate ale clientului nu vor mai declansa un lant de procese paralele si puteti comunica cu clientii cu usurinta, fara a pierde informatii cheie sau fara a-i sili in mod repetat sa interactioneze cu diverse persoane. In plus, toate departamentele companiei pot beneficia de o solutie CRM, din cauza sinergiilor de date comune care apar intre departamente. De exemplu, departamentul de marketing poate folosi datele de vanzari pentru a adapta campaniile de publicitate mai exact la cerintele grupurilor tinta.

Software-ul general CRM permite de asemenea integrarea cu software-ul standard de business cunoscut sub numele de ERP. Prin urmare, va puteti planifica exact timpul, banii si alte resurse materiale in compania dumneavoastra.