Web
Analytics

Managementul si optimizarea stocurilor

Home/ERP, News, SoftONE, WinMENTOR/Managementul si optimizarea stocurilor

Managementul eficient al stocurilor presupune satisfacerea cererilor clientilor, astfel incat acestia sa obtina produsele dorite in cel mai scurt timp, precum si minimizarea costurilor legate de gestionarea marfurilor, un element de baza pentru mentinerea profitabilitatii unei companii.

Cum realizam ca afacerea noastra necesita implementarea unor instrumente specializate ca si WinMENTOR ENTERPRISE pentru optimizarea stocurilor?

Poate ca nu te-ai aflat niciodata intr-una dintre situatiile de mai sus, insa neavand o baza de comparatie nu iti poti da seama de marimea costurilor implicate de gestionarea marfurilor si de cat de mult le-ai putea reduce daca ai avea un instrument eficient de planificare.

Cu toate acestea, exista anumite semne care ar trebui sa iti sugereze ca este nevoie de o schimbare, ele putand fi contracarate cu ajutorul sistemelor specializate in planificarea si optimizarea stocurilor cum ar fi WinMENTOR ENTERPRISE:

  • Cererea de marfa variaza pe parcursul unui anumit interval de timp

  • Numarul de produse noi aparute pe stoc creste in mod constant

  • Rotatia stocurilor este foarte scazuta

  • Marfa expira pe stoc pentru ca este in cantitate prea mare

  • Nu dispui de o modalitate eficienta de previzionare a stocurilor

  • Angajatii tai pierd prea mult timp cu setarea manuala a valorilor minime, maxime sau de siguranta ale stocurilor

Un sistem pentru optimizarea stocurilor (WinMENTOR ENTERPRISE) si implementarea sa (ne ocupam noi). De ce?

Riscul de a ajunge intr-una dintre situatiile neplacute descrise anterior poate fi diminuat semnificativ cu ajutorul unei solutii de planificare si optimizare a stocurilor. In plus, exista numeroase alte motive pentru care un astfel de sistem este potrivit pentru afacerea ta, in special in conditiile economice actuale:

In primul rand, costurile generate de transportul, gestionarea si manipularea marfurilor sunt extrem de ridicate, iar sistemul pe care ti-l oferim este capabil sa le controleze astfel incat afacerea ta sa fie in continuare competitiva.

In al doilea rand, clientii tai vor dori sa le livrezi produsele cerute in cel mai scurt timp, de aceea iti propunem o solutie prin care poti sa le satisfaci cererile fara sa fii nevoit sa stochezi marfa in exces.

Iar in treilea rand, exista prea multe variabile care pot sa influenteze stocurile si cererea de la clienti, motiv pentru care iti punem la dispozitie un sistem care este setat sa le ia in calcul pe toate in mod automat.

Cele mai importante functii

Ceea ce face de fapt sistemul WinMENTOR ENTERPRISE este sa reduca investitia aferenta stocurilor, mentinand sau chiar crescand satisfactia clientilor, prin imbunatatirea capacitatii de acoperire a comenzilor venite de la acestia. Mai mult decat atat:

  • Planifica si optimizeaza stocurile tuturor produselor din toate locatiile, reusind sa elimine riscul de suprastoc

  • Calculeaza necesarul de marfa pentru acoperirea in siguranta a cererilor de la clienti si propune solutiile optime de reaprovizionare

  • Este un instrument extrem de util pentru angajatii care se ocupa de managementul stocurilor, pentru ca reduce munca manuala si creste productivitatea

Beneficiile care vor aparea

Un sistem de optimizare a stocurilor in genul WinMENTOR ENTERPRISE are rolul de a previziona, planifica si determina cantitatea optima de marfa, necesara pentru acoperirea cu succes a comenzilor de vanzare. Acesta se remarca prin capacitatea sa de recuperare a investitiei intr-un timp scurt, oferind beneficii atat pentru companie, cat si pentru angajati si clienti.

Deci, alinierea la viitor nu este chiar atat de complicata daca apelam la un software sau o solutie care sa ne ajute in integrarea cat mai rapida si cu costuri cat mai reduse la aceasta. Daca va doriti o astfel de afacere, puteti sa ne contactati telefonic sau pe mail si impreuna, vom gasi solutia cea mai eficienta afacerii dumneavoastra!

Activ