Web
Analytics

Managementul vanzarilor cu ajutorul unui ERP

Home/CRM, ERP, News, SoftONE, WinMENTOR/Managementul vanzarilor cu ajutorul unui ERP

Pentru a tine pasul cu concurenta, orice firma este nevoita sa adopte o strategie eficienta si bine fundamentata in ceea ce priveste acordarea discounturilor. Solutia de la Scribsoftware va ofera posibilitatea de a monitoriza si controla automat acordarea acestor reduceri de pret. Astfel, veti putea seta un anumit discount in functie de categoria in care este incadrat clientul, un discount cantitativ sau un discount oferit in functie de termenul de plata. 

Puteti stabili pentru fiecare client in parte discountul acordat in functie de termenul de plata si puteti alege data (sau numarul de zile) pana la care, daca se efectueza plata, se aplica cota de discount setata. 

Discountul cantitativ il veti stabili la nivel de articol generic si aveti posibilitatea de a introduce mai multe intervale de cantitati, cu reducerile procentuale aferente fiecarui interval. Aceste valori se vor aplica intr-un software ERP pentru toate articolele specifice asociate respectivului articol generic. 

Pentru discountul acordat pe categorie de parteneri este conceputa partajarea clientilor pe categorii, valorile discounturilor putand fi setate la nivel de categorie de articole pentru fiecare categorie de client. 

Cota de discount pe care o stabiliti in sistem se aplica automat tuturor preturilor de vanzare, la adaugarea unui articol pe factura. Dupa ce ati setat discounturile in functie de propria strategie, in momentul in care veti factura un produs pentru care ati stabilit o cota de discount, veti primi o avertizare din partea sistemului referitoare la optiunea de aleasa. In acel moment aveti posibilitatea de a mentine sau de a renunta la respectiva setare. 

Discounturile si promotiile, ca politici comerciale, sunt instrumente integrante procesului de vanzare care pot avea efect in cresterea vnzarilor dar si in nivelul datoriei clientilor si modului de plata a acestora. 

Trebuie facute distinctie intre cele douanotiuni: Discount si Promotie, deoarece in orice sistem informatic, cele doua notiuni sunt proiectate diferit, deoarece ele insele, ca notiuni, desi au unele puncte comune, sunt diferite si trebuiesc tratate ca atare. 

Modulele unui software ERP trebuie sa se plieze direct pe nevoile dumneavoastra, iar solutia achizitionata datorita flexibilitatii va trebui sa permita renuntarea la modulele de prisos. De aceea, cel mai bine este sa luati legatura cu echipa noastra de vanzari si impreuna sa gasiti solutia cea mai eficienta afacerii dumneavoastra. 

Intelegerea fluxului cu care va confruntati, reprezinta premisa de la care se porneste in alegerea caracteristicilor si modulelor ERP dorite sau necesare. 

Multa lume considera ca ERP-ul este doar un program integrat de contabilitate-gestiune stocuri, insa acesta reprezinta mult mai mult decat atat, fiind un sistem foarte complex care reprezinta un mijloc de integrare a oamenilor, operatiunilor si a sistemelor informatice dintr-o companie 

Un sistem ERP se ocupa de optimizarea fluxului de vanzare din cadrul firmei. Comenzile, facturile proforme, factura finala de vanzare, incasarile – toate aceste operatiuni devin rapide si transparente prin automatizarile pe care le aduce un software ERP. Insa partea si mai frumoasa este ca vanzarile sunt strans legate de partea de gestiune a stocurilor si de aprovizionare, astfel ca oamenii pot accesa rapoarte care contin date actualizate in timp real, pentru a vedea care este situatia inventarului in orice moment. Astfel se evita situatiile de out-of-stock (fara stoc) care duc la pierderea de vanzari si se optimizeaza comenzile la furnizori in functie de nevoile curente ale firmei. 

In cazul ca sunteti interesat de o oferta sau doar de o discutie care sa va lamureasca anumite notiuni, va asteptam sa ne contactati si sa gasim impreuna toata raspunsurile si solutiile necesare. 

Deci, alinierea la viitor nu este chiar atat de complicata daca apelam la un software sau o solutie care sa ne ajute in integrarea cat mai rapida si cu costuri cat mai reduse la aceasta. Daca va doriti o astfel de afacere, puteti sa ne contactati telefonic sau pe mail si impreuna, vom gasi solutia cea mai eficienta afacerii dumneavoastra! Pentru mai multe informatii, intrebari, nelamuriri, va stam la dispozitie atat prin intermediul functiei de chat de pe site, cat si telefonic sau la sediul nostru.

Activ