Web
Analytics

Neoinvent WMS

Home/Neoinvent WMS

Neoinvent WMS

Neoinvent este o solutie WMS dedicata organizarii depozitelor si eficientizarii operatiunilor din acestea. Neoinvent WMS este o aplicatie independenta de ERP, pe baza de date MSSQL si contine:

 • Neoinvent WMS Server, aplicatie desktop dedicata gestionarilor
 • Neoinvent WMS Client, aplicatie pentru PDA-uri

Cateva dintre avantajele utilizarii solutiei Neoinvent WMS:

 • Eliminarea erorilor umane prin utilizarea codurilor de bare;
 • Reducerea timpului de procesare a documentelor prin utilizarea codurilor de bare GS1-EAN128;
 • Eficientizarea activitatii gestionarilor prin acces in timp real la informatii cu privire la stoc;
 • Reducerea costurilor prin reducerea greselilor de operare;
 • Eficientizarea fluxurilor din depozit.

Module Neoinvent WMS Client

Module conținute de aplicatia Neoinvent WMS Client:

 • Modul receptii
 • Modul livrari
 • Modul transferuri
 • Modul bonuri de consum
 • Modul etichete
 • Modul inventar
 • Modulul setari

Modul receptii

Modulul receptii al aplicatiei Neoinvent WMS Client este modulul cu ajutorul caruia pot fi realizate de pe terminalele mobile receptiile. Acestea pot fi facute plecand de la una sau mai multe comenzi ale aceluiasi furnizor sau pot fi initiate fara o comanda furnizor in prealabil.

Astfel comenzile catre furnizori introduse in ERP sunt sincronizate automat in aplicatia Neoinvent WMS Server si publicate pe terminalele mobile. Utilizatorii pot alege sa receptioneze una sau mai multe comenzi ale aceluiasi furnizor. La urmatorul pas aplicatia arata utilizatorului un centralizator cu cantitatile din comenzi pentru fiecare articol si cu ceea ce s-a receptionat pana la acel moment. Dupa acest pas utilizatorul trece efectiv la receptionarea marfii prin scanarea codurilor de bare.

Caracteristici ale modulului receptii:

 •  Pot fi initiate plecand de la una sau mai multe comenzi ale aceluiasi furnizor sau fara a avea o comanda in prealabil, in functie de setari;
 •  Poate fi facuta receptia si fara scanarea codurilor de bare, daca acestea nu exista;
 • Pot fi listate etichete cu coduri de bare acolo unde acestea nu exista. Etichetele pot fi configurate usor si pot contine toate informatiile necesare bunei desfasurari a activitatii din depozit;
 •  Pot fi facute una sau mai multe receptii ale aceleiasi comenzi;
 • Pot fi facute receptii partiale si completate ulterior;
 • Pot fi folosite coduri de bare GS1-EAN128, astfel ca aplicatia va extrage automat toate informatiile continute de acestea (cod de produs, lot, data de expirare, data de productie);
 • Daca se lucreaza cu locatii in depozit (rafturi) acestea devin obligatorii la receptii si pot fi alese prin scanarea codului de bare.

Soluțiile SCRIBSOFTWARE sprijină dezvoltarea afacerii tale

Modul livrări

Modulul livrari permite realizarea picking-ului si livrarea marfurilor din depozit cu ajutorul terminalelor mobile. Initierea picking-ului se poate face in baza comenzilor de la clienti sau nu, in functie de setarile realizate pe terminalul mobil.

In procesul de livrare operatorul poate obtine informatii cu privire la marfurile ce trebuie sa le livreze, disponibilitatea cantitativa a acestora detaliata pe loturi/locatii/termene de expirare.

Scanarea produselor poate fi facuta atat dupa codul de bare al produsului cat si dupa codul de bare al lotului, daca exista, sau cod de bare GS1-EAN128.

Deasemenea pot fi facute mai multe livrari din una sau mai multe comenzi ale aceluiasi client, livrari partiale care pot fi ulterior continuate. Dupa confirmare, livrarile ajung manual sau automat in ERP sub forma de aviz sau factura de vanzare, in functie de setarile realizate in aplicatie.

WinMENTOR ENTERPRISE

Descoperă soluția care are peste 12000 de clienți, 45000 de utilizatori și o echipa dedicată care dezvoltă continuu aplicația de peste 20 de ani.

Modul transferuri

Modulul transferuri al aplicatie Neoinvent WMS Client permite fie transferul marfurilor dintr-un depozit in altul, fie transferul marfurilor dintr-o locatie in alta.

Acesta poate fi initiat direct de catre un operator de pe terminalul mobil, sau in baza uneia sau mai multor comenzi de la alte depozite.

 In procesul de livrare a marfii dintr-un depozit in altul sau dintr-un raft in altul operatorul poate obtine informatii cu privire la disponibilitatea marfurilor cu detaliere pe loturi/locatii/termene de expirare.

In cazul transferurilor de marfa dintr-un depozit in altul plecand de la o comanda, operatorul poate initia mai multe documente pentru aceeasi comanda sau poate completa un document deja salvat, daca acesta nu a fost trimis in ERP.

Transmiterea in ERP a documentelor de mutare a marfii dintr-un raft in altul sau dintr-un depozit in altul se poate face automat sau manual in functie de setari.

Modulul bonuri de consum

Cu ajutorul acestui modul al aplicatiei Neoinvent WMS Client pot fi realizate bonuri de consum. Acestea pot fi procesate in baza unei comenzi interne de productie sau nu, in functie de setarile aplicatiei.

In procesul de realizare a bonului de consum operatorul poate obtine informatii cu privire la disponibilitatea produselor pe loturi/locatii/termene de expirare.

Deasemenea pot fi realizate mai multe bonuri de consum pentru aceeasi comanda interna de productie, sau bonuri de consum partiale care pot fi ulterior continuate de catre acelasi operator sau alt operator.

 Transmiterea in ERP a bonurilor de consum poate fi facuta automat sau manual de catre gestionar din aplicatia Neoinvent WMS Server in functie de setari.

Modulul etichete si consultare stoc

Modulul etichete si consultare stoc permite listarea etichetelor in cazul produselor cu etichete lipsa sau deteliorate. Alegerea produsului pentru care se doreste listarea etichetelor se poate face prin cautarea acestuia dupa denumire sau cod, fara a scana un cod de bare.

Tot cu ajutorul acestui modul poate fi consultat stocul din depozit pentru un anumit produs/lot/locatie.

 Avantajele modulului etichete si consultare stoc:

 • Emiterea etichetelor foarte facila direct de pe terminalele mobile;
 • Consultarea stocului direct in depozit prin scanarea codului de bare de produs, a codului de bare pentru lot sau GS1-EAN128.

Află mai multe despre solutia MeMo SFA, solutie  care ajută agentii de vânzări să preia comenzile de la clienți de pe telefoane/terminalele mobile.

Modulul inventar

Modulul inventar permite inventarierea marfurilor din depozit sau dintr-o anumita locatie (raft/celula).

Inventarul se initiaza mai intai in ERP pe tot depozitul sau pe o anumita locatie cu scripticul din ERP si faptic zero. Acesta se sincronizeaza pe terminalul mobil, iar apoi se poate incepe inventarierea marfurilor.

Inventarierea se poate face prin scanarea codurilor de bare de: produs, lot, GS1-EAN128.

 La momentul prelucrarii inventarului operatorul poate vizualiza stocul scriptic precum si fapticul deja introdus din terminalul mobil.

Inventarul poate fi sincronizat cu aplicatia ERP in orice moment in functie de necesitatile fiecaruia. Deasemenea se pot folosi mai multe terminale mobile pentru realizarea aceluiasi inventar.

Avantajele modulului inventar:

 • Eliminarea erorilor umane prin utilizarea codurilor de bare;
 • Reducerea timpului dedicat inventarierii;
 • Reducerea timpului in care livrarile si receptiile de marfa sunt blocate;
 • Reducerea costurilor generate de blocarea proceselor de livrare a marfii precum si de introducerea eronata a stocurilor in inventar;

Modulul setari

Modulul setari al aplicatiei Neoinvent WMS Client permite parametrizarea aplicatiei in functie de specificul fiecarei companii care foloseste aplicatia Neoinvent WMS.

Astfel se va reduce foarte mult timpul cu implementarea aplicatiei si implicit se vor reduce costurile aferente.


Dacă vei dori să afli mai multe despre soluțiile noastre și să ne cunoști într-o întâlnire, iar ulterior să stabilim o prezentare a soluțiilor potrivite afacerii tale, ne vom bucura să ne trimiți o solicitare pentru stabilirea întâlnirii.