Web
Analytics

Reusita din managementul resurselor umane depinde de o solutie software

Home/ERP, News, SoftONE, WinMENTOR/Reusita din managementul resurselor umane depinde de o solutie software

Reusita strategiei de resurse umane a unei organizatii depinde atat de practicile folosite, cat si de un software de resurse umane sau de instrumentele utilizate de departament in activitatea cotidiana. Cand mergi cu masina la service, te astepti probabil ca mecanicii de acolo sa aiba deja toate instrumentele necesare pentru a te ajuta, intr-o varianta cat mai moderna.

Credem ca si in HR ar trebui sa fie la fel. De la recrutare si administrare de personal la training-uri, managementul performantei si comunicarea interna, procesele din cadrul departamentului HR au nevoie de un suport adecvat pentru a fi realizate in cele mai bune conditii, si modulele SoftONE Cloud ERP le imbina perfect pe toate.

Tehnologia in HR evolueaza mai rapid decat niciodata. In cazul recrutarii, daca pana nu demult programele software erau gandite pentru a stoca si a tine evidenta CV-urilor, acum companiile au la indemana sisteme integrate, care, pe de o parte, le permit candidatilor sa aplice pentru pozitiile deschise direct de pe telefon si sa sustina interviul prin videoconferinte online, iar pe de alta parte, ii ajuta pe recruiteri sa optimizeze procesul de selectie a celor mai potriviti specialisti.

Aceasta schimbare de paradigma are un impact semnificativ pe piata. Organizatiile care se concentreaza doar pe functionalitatea back-office si care nu ofera aplicatii software intuitive, usor de utilizat, au mari sanse sa piarda teren in fata competitorilor care se aliniaza noilor trenduri. Efectele solutiilor SoftONE Cloud ERP pentru HR sunt pozitive la nivelul tuturor industriilor, ajutand un numar tot mai mare de manageri de talente sa optimizeze procesele de recrutare, contribuind astfel la cresterea productivitatii business-ului in ansamblu.

Organizatiile inteleg din ce in ce mai des ca digitizarea datelor si automatizarea fluxurilor de lucru reprezinta suportul necesar pentru ca departamentul de HR sa isi desfasoare activitatea in cele mai bune conditii. Specialistii se pot concentra in acest fel pe aspectele esentiale ale afacerii, aducandu-si intr-un mod mai valoros contributia la dezvoltarea companiei.

Solutiile software de recrutare pot aduce beneficii nenumarate departamentelor de HR. Unul dintre cele mai importante este automatizarea procesului de recrutare, ceea ce reduce la minimum operatiunile de administrare care necesita foarte mult timp.

De asemenea, le poate oferi angajatilor o experienta placuta in cadrul procesului de recrutare, din mai multe puncte de vedere. Spre exemplu, simplul task de a trimite 100 de e-mail-uri candidatilor care nu au fost selectati, pentru a-i anunta de acest lucru si a le multumi pentru disponibilitatea lor, presupune un efort consistent.

Acest task poate fi eliminat complet prin automatizarea procesului de recrutare. Astfel, printr-un simplu click, cele 100 de e-mail-uri vor fi trimise fiecarui candidat in parte. Unul dintre avantajele automatizarii procesului de recrutare este faptul ca toate aplicatiile la pozitiile deschise sunt pastrate intr-un singur loc, pentru ca recruiterul sa poata face comparatiile necesare foarte usor, vizualizand fiecare stadiu al procesului de recrutare pentru fiecare candidat in parte, in paralel, fara a fi nevoie sa rasfoiasca tabele nesfarsite.

In acest fel, fluxul procesului de recrutare poate fi simplificat si personalizat foarte usor cu SoftONE Cloud ERP, cu indicatori trasabili si masurabili. In plus, un soft de recrutare conectat la job board-uri poate distribui automat posturile vacante si pe site-ul companiei si pe diferite platforme de recrutare si poate administra toate aceste surse de candidati intr-un singur loc. De asemenea, acesta va avea functia unui instrument de gestionare a interviurilor, prin care poti programa automat intalniri si poti tine evidenta tuturor rezultatelor interviurilor deja derulate.

Prin utilizarea unei aplicatii de resurse umane, efectul direct este cresterea productivitatii, prin automatizarea fluxurilor de lucru si reducerea costurilor. Centralizarea datelor ofera acces rapid la diverse date de HR corelate si instrumente de analiza. Acestea pot genera informatii valoroase pentru strategia de resurse umane a companiei, contribuind la crearea unui avantaj competitiv pentru intreaga companie.

Beneficiile directe ale utilizarii unui modul software de managementul resurselor umane din cadrul SoftONE Cloud ERP tin si de imbunatatirea comunicarii dintre angajatii diverselor departamente sau o mai buna experienta a oamenilor in cadrul companiei. Angajatul de astazi este din ce in ce mai obisnuit sa utilizeze tehnologia in actiunile din viata de zi cu zi, asteptandu-se sa regaseasca informatia de care are nevoie sau sa comunice cu aceeasi usurinta cu care o face si in restul vietii personale.

Ce solutie software alegem: o aplicatie de managementul resurselor umane sau un soft de administrare de personal?

Beneficiile sunt indiscutabile, in ambele variante: digitizarea datelor si utilizarea lor in format electronic va permite automatizarea fluxurilor de lucru, generand o reducere de costuri – si vorbim aici nu doar de bani, ci si de timp si energie din partea departamentului de resurse umane, care se va putea concentra asupra unor sarcini mai complexe. Hai sa discutam afacerea ta si sa vedem care dintre aceste solutii ar fi cea mai benefica pentru tine.

O aplicatie de managementul resurselor umane all-in-one, asa cum este platforma completa de resurse umane de la compania noastra, raspunde nevoilor de digitalizare a proceselor de HR din companiile moderne.

Vei integra, intr-o singura platforma, recrutarea si onboarding-ul, administrarea de personal, pontajul, salarizarea, managementul performantei si al programelor de training, usurand si comunicarea interna prin prezenta facilitatilor de self-service pentru angajati. Platforma va permite departamentului de HR sa utilizeze in mod profesionist multitudinea de date de HR colectate in aplicatie, generand informatii de valoare ce pot sta la baza unor decizii importante.

Utilizarea unei singure platforme pentru toate activitatile specifice departamentului HR conduce la optimizarea proceselor si la o comunicare mai eficienta in cadrul departamentelor si inter-echipe. In acest fel, timpul destinat diverselor activitati operationale repetitive este redus cu SoftONE Cloud ERP si fluxurile de lucru se desfasoara cursiv.

Beneficiile utilizarii unei solutii software dedicate resurselor umane:

 • Centralizeaza toate informatiile referitoare la un angajat intr-un dosar al angajatului

Datele angajatului, salarii nete si brute, pontaje, avansuri, premii, certificari, concedii de odihna, concedii medicale, taxe salariale, tichete de masa si retineri. Exista chiar si o evidenta a cheltuielilor pe centre de cost (angajati) care poate fi detaliata pe oricare din componentele mentionate anterior. Accesand fisa angajatului, dintr-o privire, orice manager isi poate face o parere despre evolutia unui angajat in cadrul companiei.

 • Se adapteaza la specificul companiei in care este implementata

Aplicatiile de salarizare si resurse umane se adapteaza de obicei companiilor in care sunt implementate. Exista numeroase aplicatii de salarizare, componente ale unui ERP ca si SoftONE Cloud ERP, care este extrem de configurabile si permite calculul diverselor tipuri de salarii si sporuri, indiferent ca vorbim de institutii bugetare/de stat sau private – de comert, productie sau distributie.

 • Permite definirea de obiectivele profesionale, programeaza sesiunile de pregatire profesionala si tine evidenta evaluarilor

Definirea fiselor de post in conformitate cu organigrama unei companii presupune inclusiv definirea unor criterii de performanta la care sa se raporteze oricand angajatii si managementul companiei. O aplicatie dedicata are chiar mai multe functionalitati legate de: definirea criteriilor de performanta, gestionarea obiectivelor profesionale ale salariatilor, planificarea cursurilor de pregatire profesionala si gestionarea evaluarilor salariatilor. Deoarece companiile gasesc modalitati specifice de a gestiona resursele umane ( nu exista doua companii cu procese identice), aplicatiile dedicate trebuie sa fie flexibile si sa se poata adapta usor si rapid acestor nevoi specifice ale companiilor.

 • Creste gradul de retentie a “talentelor”

Un software de resurse umane are posibilitati nelimitate de a inregistra informatii structurate si tocmai de aceea, el faciliteaza comunicarea reprezentantilor organizatiei cu angajatii si ofera imaginea unei organizatii “umane” care inregistreaza si pretuieste initiativele sau nevoile angajatilor. Pe baza chestionarelor, specialistii in resurse umane pot sa cunoasca nevoile de training sau de salarizare ale angajatilor companiei, obiectivele de performanta la nivel individual, de departament sau la nivel de organizatie. Pe baza nevoilor de training, de exemplu, se pot asigura programe de cursuri si calificari conforme inclusiv cu necesitatile companiei. Tot la nivelul performantei individuale, poate fi implementat un sistem personalizat de bonusare care sa asigure fidelitatea angajatilor pe termen lung. Un sistem ERP cu modul dedicat de Resurse Umane al soft-ului SoftONE Cloud ERP asigura implementarea si urmarirea facila a acestui gen de politici proactive in domeniul resurselor umane, care aduc multumire in randul angajatilor si deci si performanta.

 • Imprima profesionism departamentului de resurse umane

Oamenii stau la baza succesului oricarei afaceri. De aceea noi consideram ca un software dedicat resurselor umane ofera strategie profesionistului de HR, il ajuta sa fie mai responsabil si conectat cu personalul companiei si sa actioneze sau sa reactioneze rapid caci toata informatia de care are nevoie e intr-un singur loc. Avand acces la informatii rapide, specialistul in resurse umane poate crea politici de resurse umane compatibile cu mediul organizational, poate incerca abordari personalizate pentru angajatii companiei sau poate asigura coerenta in strategia de selectare si retinere a personalului.

 • Automatizeaza calculul de salarii si relatia cu institutiile statului pe partea de salarizare

Indiferent de modalitatea de salarizare, scopul declarat al aplicatiilor de salarizare trebuie sa fie automatizarea calculului de salarii (raportat la parametrii introdusi: concedii, ore lucrate, pontaj automat, etc) si reducerea numarului de documente de HR pe suport de hartie. Formularele online, care sunt extrase din solutia informatica, precum adeverinte de venit, concedii medicale, fluturasi de salarii, etc. sunt versiunea automatizata si imbunatatita a celor tipizate.

 • Imprima profesionalism departamentului de resurse umane

Oamenii stau la baza succesului oricarei afaceri. De aceea noi consideram ca un software dedicat resurselor umane ofera strategie profesionistului de HR, il ajuta sa fie mai responsabil si conectat cu personalul companiei si sa actioneze sau sa reactioneze rapid caci toata informatia de care are nevoie e intr-un singur loc. Avand acces la informatii rapide, specialistul in resurse umane poate crea politici de resurse umane compatibile cu mediul organizational, poate incerca abordari personalizate pentru angajatii companiei sau poate asigura coerenta in strategia de selectare si retinere a personalului.

 • Este adaptata la legislatia nationala

Chiar daca schimbarile legislative se succed cu repeziciune in domeniul salarizarii din Romania, de obicei, modulele de HR si salarizare din cadrul sistemelor ERP sunt adaptate si actualizate la zi in conformitate cu legislatia in domeniu. Chiar daca procesele de salarizare sunt automatizate, setarea aplicatiilor de salarizare la noile reglementari se face rapid, in cativa pasi, cu ajutorul specialistilor companiei de IT furnizoare. De obicei, consultantii de IT care se ocupa de aplicatiile de salarii din cadrul companiilor producatoare de software, ofera si consultanta pentru utilizarea noilor functionalitati beneficiarilor care solicita acest lucru.

 • Ofera instrumente de monitorizare a politicilor de salarizare si resurse umane

Politicile de salarizare si resurse umane intr-o companie trebuie sa sustina viziunea de dezvoltare a companiei. Un soft ERP permite analizarea rezultatelor politicilor implementate in domeniul HR prin transferul de date in modulele de Business Intelligence. Obiectivele politicilor implementate sunt cuantificabile si se pot urmari prin rapoarte specifice, pivoti si indicatori grafici personalizati.

Aplicatia recomandata de catre noi a fost dezvoltata impreuna cu specialisti din domeniul resurselor umane si a avut ca punct de plecare rezolvarea urmatoarelor probleme:

 • Gestionarea unui volum mare de informatii la nivelul fiecarui angajat cat si la nivel de candidat, colaborator sau furnizor de servicii;

 • Colectarea datelor dintr-o mare diversitate de surse si gestionarea acestora simultan si in timp real;

 • Fluctuatia de personal de pe piata fortei de munca;

 • Volumul foarte mare de documente pe hartie din care rezulta costuri mari de depozitare si un acces la date foarte dificil si mare consumator de timp;

 • Lipsa unor rapoarte complete si detaliate in timp real;

 • Lipsa unui sistem clar de evaluare a angajatilor, pe baza unui istoric verificabil si in cadrul unui proces transparent efectuat in timp real.

Cum rezolva programul nostru de resurse umane aceste probleme si care sunt beneficiile pe care aplicatia noastra le poate aduce organizatiei dumnevoastra?

Unul dintre cele mai mari beneficii al utilizarii modulului de resurse umane din cadrul soft-ului SoftONE Cloud ERP este cantitatea redusa de timp in care se efectueaza multitudinea operatiilor de rutina. Urmarirea frecventei zilnice cu care un angajat vine la companie, sau a numarului de zile libere efectuate poate consuma foarte mult timp atunci cand datele se inregistreaza pe suport de hartie, in special atunci cand compania are un numar mare de angajati. Prin eficientizarea procesului de introducere a acestor informatii intr-o baza de date, sarcina poate lua jumatate din timpul alocat anterior pentru a finaliza inregistrarea informatiilor.

Un alt beneficiu al solutiei este distribuirea eficienta a task-urilor prin intermediul aplicatiei. Persoane diferite pot fi desemnate in cadrul aplicatiei sa completeze diferite sarcini, tinandu-se o evidenta a starii in care se afla fiecare task si de asemenea primindu-se notificari si alerte in functie de schimbarile parute in starea task-ului.

Softul permite angajatilor sa ia parte activ la procesele de HR; pot vizualiza cate zile de concediu mai au, sau pot completa electronic o cerere de concediu sau orice altfel de formular introdus in prealabil ca template in aplicatie.

Utilizand aplicatia pentru a eficientiza procesul de evaluare a angajatilor ne asiguram ca toti angajatii sunt tratati corect, sunt evitate cazurile de favoritism la locul de munca iar informatiile detaliate despre performanta angajatului se pot regasi in cadrul aplicatiei. Angajatul poate cere sa consulte inregistrarile pentru a se asigura ca decizia respectiva a fost luata pe baza unor evidente corecte si clare.

Deci, alinierea la viitor nu este chiar atat de complicata daca apelam la un software sau o solutie care sa ne ajute in integrarea cat mai rapida si cu costuri cat mai reduse la aceasta. Daca va doriti o astfel de afacere, puteti sa ne contactati telefonic sau pe mail si impreuna, vom gasi solutia cea mai eficienta afacerii dumneavoastra!

Activ