Web
Analytics

Sistemul POS in ajutorul afacerii voastre, cat ati spune „POS”!

Home/Produse/Sistemul POS in ajutorul afacerii voastre, cat ati spune „POS”!

Sistemul POS

Pentru a ne intreba de ce avem nevoie de un POS, ar trebui sa intelegem mai intai ce este un POS.  Acronimul POS, provine din engleza, de la Point of Sale.  La POS toate tranzactiile se realizeaza in mediu electronic, securizat.
Totusi, functiile acestuia au fost diversificate in timp si cu ajutorul unui astfel de sistem, utilizand servicii specifice ca programe de loialitate si cupoane de reduceri, puteti creste numarul de clienti, marind astfel si vanzarile. Folosind anumite programe analitice integrate acestor sisteme POS, veti putea beneficia ca manager de o viziune clara asupra datelor din vanzari,  inclusiv preferintele clientilor, putand astfel sa diversificati stocul, sa il schimbati sau sa va asigurati ca aveti un stoc suficient pentru cele mai cautate produse. Prin aceste operatiuni, nu doar ca veti imbunatati experienta clientilor, dar veti avea garantia ca acestia vor reveni mereu la magazinul pe care il reprezentati!
Pe langa toate beneficiile descrise mai sus, un POS garanteaza securitatea si siguranata tranzactiilor, prevenind fraudele.

De ce un sistem POS?

Deoarece sunt niste mici magicieni, care reduc la minim timpul de procesare al produselor ajutand astfel sa ne creasca vanzarile si eficienta. Deoarece majoritatea sistemelor POS sunt defapt niste computere integrate intr-un monitor touchscreen, cu ajutorul carora putem sa derulam orice operatiune care are loc in procesul de vanzare.
Printre numeroasele functii ale sistemelor POS se numara inregistrarea si urmariea comenzilor, scanarea produselor, gestionarea inventarului in timp real si procesarea platii indiferent daca este facuta cu numerar sau cu cardul.

POS-ul nostru, mama vanzarilor eficiente

Desi comertul este o activitate pe care o regasim inca din cele mai vechi timpuri, dezvoltarea tehnologica a fost un pas urias catre perfectionarea si profitabilitatea comertului. In ziua de astazi, un soft performant ne poate ajuta in realizarea tututror functiilor de management si anume in planificare, organizare, conducere si control. Daca ar fi sa extrapolam, ne ajuta si in securitatea informatiilor si a banilor.

    • Cum se intampla aceste lucruri concret? Va prezentam doar cateva exemple relevante:
  • Toate vanzarile din unitate sunt automat inregistrate in sistem; indiferent de forma de plata aleasa de client (numerar, prin card sau cu tichete de masa), acestea apar pe bonuri fiscale si in rapoarte
  • Marfa este automat scazuta din stoc, gestiunea este clara, comenzile preluate sunt transmise catre punctul central, intregul flux de actiuni pe care le intreprinde clientul si respectiv vanzatorul se reflecta si in platforma software, pentru un control eficient
  • Evidenta corecta si exacta previne frauda si asigura baza legala in cazul unui control
  • Accesul la solutia software POS este securizat, pe baza de parola sau card de acces, si se pot seta diverse drepturi de acces pentru operatorii autorizati sa utilizeze sistemul
  • Sistemul software POS este compatibil si cu alte aplicatii necesare in derularea afacerii, in functie de profilul si nevoile unitatii respective.
  • Sistemul POS se sincronizeaza cu modulul CRM ce va permite sa gestionati baza de date de clienti si sa implementati diverse programe de fidelizare
  • Operatiunile se realizeaza intotdeauna conform legislatiei fiscale, solutia software avand in prealabil implementate eventualele modificari dispuse de autoritati
  • Ofera rapoarte clare si concrete care va permit sa obtineti in timp real informatiile care va intereseaza: incasari pe forme de plata, pe categorii de produse, pe client, pe centre de venit, numar de tranzactii si produse anulate pe operatori, incasari, etc

Astfel, putem vedea cum un sistem ERP sau un software adecvat si special conceput si adaptata nevoilor afacerii dumneavoastra, va poate ajuta sa va organizati mai bine activitatea, sa aveti un control clar asupra afacerii dumneavoastra, sa luati decizii bune si sa preveniti fraudele!
Daca va doriti un sistem POS specializat pentru activitați de retail sau alimentație publică performant nu ezitati sa apelati la noi, echipa Scribsoftware va sta oricand la dispozitie pentru a va ajuta sa luati cele mai bune decizii si sa faceti cele mai bune alageri de soft sau echipamente tehnice,  pentru afacerea dumneavoastra.