Web
Analytics

Hyper Analyzer

Hyper Analyzer

În prezent piața de BI este saturată de aplicații care oferă colecții de rapoarte și tablouri de bord predefinite, limitate ca și flexibilitate.
Hyper Analyzer este un tip diferit de aplicație. Cantități uriașe de date se pot stoca în fișiere de doar câțiva megabytes, adecvate transmiterii pe e-mail, încărcării și descărcării de pe site-uri etc. Analizele pot fi modificate și analizate în câteva secunde, nefiind nevoie de servere de baze de date. Datele extrase inițial nu sunt niciodată modificate, dar coloanele calculate pot fi folosite pentru analize de o mare flexibilitate. Un grup de analize pot fi stocate împreună cu datele de analizat sau pot fi salvate ca și fișiere separate în doar câțiva kilobytes, devenind și mai ușor de transmis. Nu există restricții pentru ierarhii de organizare a datelor prestabilite, număr de analize sau complexitate a lor. Utilizatorii dintr-un spectru larg de domenii ca producție, logisitcă, resurse umane, publicitate, management pot interoga datele, construi propriile analize și apoi le pot distribui altora în cel mai simplu mod cu putință.

Cum funcționează?

Hyper Analyzer se conectează prin ODBC sau ADO la aproape orice bază de date folosind sintaxa standard ANSI SQL. Această conexiune este necesară doar o singură dată, datele neprelucrate putând fi salvate ca și fișiere care pot fi încărcate apoi în câteva secunde. Fișierele sunt extrem de eficient comprimate, 1 milion de înregistrări cu circa 50 de coloane putând fi stocate intr-un fișier sub 5 MB. Aceste fișiere pot fi salvate pe servere de fișiere respectând securitatea definită deja în companie sau pot fi transmise via e-mail, http, ftp sau orice alt protocol de transport de fișiere.
Analizele sunt organizate într-o structură ierarhică numită Mind Path (în traducere aproximativă mod de gândire) și pot fi salvate împreună cu datele sau separat. Fiecare analiză durează câteva secunde pentru că datele sunt stocate în memoria RAM intr-un format comprimat special, eliminând necesitatea precalculării cuburilor de analiză. Această abordare oferă un înalt grad de flexibilitate pentru analiști, consultanți și profesioniști IT pentru a integra Hyper Analyzer în infrastructura oricarei companii.

Analize Financiare WinMENTOR
Fiecare afacere are un mod propriu de a se evalua. Însă, din punct de vedere financiar o serie de indicatori sunt standard. Prin colectarea tuturor tranzațiilor financiare se creează un mediu de analiză perfect pentru analiștii financiari care pot particulariza apoi analizele pentru fiecare tip de afacere.

 Hyper Analyzer are posibilitatea de a colecta toate tranzacțiile pe mai mulți ani și poate face estimări robuste de înalt nivel.
Printre elementele de inters pentru analizele financiare surprinse în analiza standard se regăsesc: Cifra de afaceri, Producția vândută, Veniturile din vânzare de mărfuri, Producția imobilizată, Veniturile din exploatare, Cheltuielile cu materia primă și consumabilele, Cheltuiele cu apa și energia, Cheltuieli cu personalul, Cheltuieli cu salariile, Cheltuieli cu asigurările și protecția socială, Cheltuielile cu tichetele de masă, Cheltuieli din exploatare privind servicii executate de terți, Cheltuieli cu impozite și taxe, Venituri financiare, Cheltuieli financiare, Venit total, Cheltuieli totale, Rezultatul din exploatare, Rezultatul financiar, Rezultatul brut, Rezultatul net. Acestea sunt rezultatul unor formule de calcul simple bazate pe denumirile conturilor și tipul tranzacției (credit/debit).
Analize mult mai laborioase pot fi făcute, în funcție de tipul afacerii, calculând indicatori de genul: Acoperirea dobânzii, Capacitatea de autofinanțare, Capitalizarea bursieră, Capitalul de lucru net, Capitaluri permanente, Cash-flow de gestiune, Cash-flow disponibil și orice alt indicator considerat util de către analiștii financiari pentru un anumit tip de afacere.