Web
Analytics

infoERP

  • Descoperiți paleta de soluții oferite pentru mediul de afaceri.

Scurt  istoric ERP

Istoria sistemelor ERP datează din anii 1960 când acest tip de aplicație software era folosită cu preponderență pentru asistarea procesului de producție. Primul produs de acest tip a fost MRP (Material Resource Planning), care a cunoscut numeroase evoluții ulterioare între anii 1960 – 1980, pornind de la managementul stocurilor de produse finite, trecând prin analiza nevoilor, stabilirea necesarului de aprovizionat, la analize ce utilizau rețete, stocuri disponibile, în curs, etc.

Deși utile în activitatea de producție, aceste aplicații nu își extindeau functionalitățile și spre alte zone de interes pentru o întreprindere, precum contabilitate, resursele umane, vânzări.

Începând cu anii ’90 sistemele ERP au început să ia forma aplicațiilor actuale. Deși după apariția MRP funcționalitățile acestui tip de programe au început să se extindă, ERP-ul actual a luat ființă în momentul în care informațiile au putut fi centralizate într-o platformă comună și funcționalitățile sale au fost integrate.

Astăzi, sistemele ERP fac un nou pas in dezvoltarea lor prin utilizarea internetului pentru eficientizarea funcționalităților. Clienți de la mii de kilometri distanță pot avea acces la stadiul propriei comenzi sau la stocurile companiei furnizoare prin integrarea facilităților ERP cu aplicațiile WEB sau portarea integrala a acestora pe WEB (in cloud – nor).

(sursa: wikipedia.com)

 
Înapoi ...