Web
Analytics

Managementul lanțului de aprovizionare (Supply Chain Management)

Home/ERP, News, SoftONE, WinMENTOR/Managementul lanțului de aprovizionare (Supply Chain Management)

Lanturile de aprovizionare au devenit din ce in ce mai complexe din cauza ciclurilor de achizitie tot mai volatile, iar globalizarea a condus la extinderea retelei de furnizori si de resurse.
Performantele de top depind astazi de capacitatea de a depista schimbarile la nivelul cererii clientilor si de capacitatea de a va adapta lantul de aprovizionare la realitatile pietei.

Solutiile noastre va ofera date si informatii de calitate despre lanturile de aprovizionare, cu ajutorul carora va veti putea ajusta fluxul de aprovizionare de la un capat la celalalt, cu maximum de eficienta. Imbinam datele de distributie cu date despre produse si vanzari, precum si cu previziuni de vanzari.

Managementul lanțului de aprovizionare inseamna foarte multe responsabilitati: de la gestiunea tuturor activitatilor de achizitie si pana la livrarea produselor la momentul si a locul potrivit, asigurandu-se, in orice moment, de disponibilitatea tuturor resurselor necesare pentru satisfacerea cererii clientilor.

In urma experientei noastre si a colaborarilor avute, a discutiilor cu colaboratorii nostri, consideram ca patru dintre cele mai importante abilitati pe care un program tip Supply Chain Management trebuie sa le ofere pentru postul de Supply Chain Manager sunt: capacitati de project management, intelegerea pietei si capabilitatile tehnice si capacitatea de analiza a datelor. Haideti sa dezvoltam.

 

Project Management

Succesul proiectului depinde de capacitatea managerului de a-l gestiona. Supply Chain Managerii sunt nevoiti sa negocieze resurse, bugete si orare. In fiecare punct de-a lungul calatoriei produsului dintr-un punct in celalalt, se vor confrunta cu riscuri si vor trebui sa ia decizii adecvate. Uneltele potrivite ofera suportul necesar pentru asiugrarea deciziilor cele mai bune.

Intelegerea pietei

Aceasta activitate este una foarte dinamica si aflata intr-o continua evolutie. Managerul lantului de aprovizionare trebuie sa inteleaga piata, sa analizeze tendintele si sa prezica, intr-o anumita masura, posibilele fluctuatii rapide.

Ce factori determina cererea, oferta si preturile pentru produsele pe care organizatia le dezvolta? Cum se poate gestiona eficient procesul de productie? Acestea sunt principalele probleme pe care un Supply Chain Manager trebuie sa se concentreze, si pe care o solutie potrivita le poate pune la dispozitie.

Capabilitati tehnice

Lantul de aprovizionare se bazeaza foarte mult pe tehnologie. Organizatiile utilizeaza sisteme de planificare a resurselor intreprinderii si sisteme de management al depozitelor, astfel incat managerii sa poata controla tot ceea ce se intampla, dar este extrem de important ca aceste sisteme sa fie cele potrivite business-ului dumneavoastra.

De vreme ce veti folosi mereu diverse aplicatii si programe de analiza, trebuie sa va asigurati ca solutiile folosite sunt mereu relevante si de actualitate – sa se dezvolte sau chiar schimbe odata cu cresterea sau modificarea fluxului de lucru.

Analiza datelor

Analiza datelor este un proces incredibil de complex, dar joaca, de asemenea, un rol important in gestionarea activitatii. Un manager eficient al lantului de aprovizionare stie ce date sa aleaga si cum sa le masoare.

In calitate de manager al lantului de aprovizionare, trebuie sa utilizati date pentru a identifica punctele slabe si ineficiente, iar pentru acest lucru trebuie sa ne asiguram ca solutiile informatice folosite sunt cele care sa-l ajute sa-si desfasoare activitatea intr-un mod cat mai eficient.

Indiferent de dimensiunea si domeniul de activitate, la Scribsoftware gasiti impreuna cu echipa noastra, solutiile de care aveti nevoie.

Activ