Web
Analytics

TOPUL celor mai importanți 7 Antiviruși în 2018!

Home/Uncategorized/TOPUL celor mai importanți 7 Antiviruși în 2018!

Antivirusul este una dintre cele mai importante aplicații după instalarea sistemului de operare. Nu este doar necesar să ne instalăm un antivirus, ci este vital, deoarece conectarea la internet, descărcarea anumitor date sau pur și simplu navigarea pe anumite pagini de unde ne luăm informația, au devenit un risc real, datorită numeroaselor ameninţări de viruşi, spyware şi tot felul de coduri maliţioasecare ne pot da peste cap nu doar sistemul, dar ne pot fura coduri, accesul la date sau pur si simplu distruge hardul sau memoria computerului. Un antivirus trebuie să fie ușor de personalizat, să aibă o interfață curată și opțiunile importante la vedere.

Iar dacă tot trebuie să accesăm un antivirus, de ce să nu avem unul trial, pe care să îl putem încerca o perioadă, să analizăm felul în care ne utilizează memoria, cât este de fiabil, greoi, rapid și este ceea ce ne dorim noi de la un astfel de program de securitate? Faptul că un program se află în lista de Antiviruși și  are la specificații faptul că poate detecta numeroși viruși, nu înseamnă că acest fapt este o garanţie a eficienţei sale. Măsurarea capacităţii de detecţie a viruşilor nu este un lucru la îndemâna oricui. Un test de antiviruşi este foarte complex, presupune metode specifice şi mult timp iar noi nu avem timp de așa ceva, nu? Dar putem totuși urmări topurile, discuta cu cei de la IT, ne putem face o listă cu câțiva antiviruși și îi putem încerca, oprindu-ne la cel care ni se potrivește cel mai bine sistemului nostru de operare fără să îl îngreuneze în timp ce procesează în fundal.

Un alt aspect important ar fi ca antivirusul să aibă control parental și firewall. Firewall-ul sau paravanul de protecție, este o aplicație care filtrează, criptează sau intermediază traficul între diferite domenii de securitate pe baza unor reguli predefinite, blocând accesul hackerilor, viermilor, aplicațiilor de tip spy sau troieni și anumiți viruși, înainte ca aceștia să pună probleme sistemului.

Mai nou, anul aceasta aduce niște modificări interesante și majoritatea versiunilor se comportă foarte bine, diferențele fiind mai mult de afinitate la brandurile cu renume și, aproape toate au paravan de protecție.

Unii cred de cuviință că un antivirus plătit este mai bun decât un antivirus gratuit. Adevărul este că nu există un antivirus gratuit în totalitate. Toate versiunile necesită upgrade sau anumite opțiuni importante nu le sunt activate, iar după o perioadă de trial, încep să facă probleme. Cel mai indicat este ca după ce încercați mai multe versiuni free și vă fixați asupra uneia care vi se potrivește, să o achiziționați. De regulă, programele antivirus nu sunt foarte costisitoare și chiar dacă ar fi, rețineți că informația, datele sau chiar componentele pe care le puteți pierde sunt mult mai prețioase și costisitoare decât acest program de securitate.

Cele mai importante 7 aplicații Antivirus în 2018 ar fi:

– Bitdefender Antivirus Free Edition

– Kaspersky Antivirus

– ESET NOD 32

– Avast Free Antivirus

– AVG Antivirus Free

– Panda Cloud Antivirus

– Avira free Antivirus

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *