Web
Analytics

Totul despre cloud si solutiile ERP Cloud

Home/SoftONE/Totul despre cloud si solutiile ERP Cloud

Intr-o societate care trece printr-o evolutie constanta a tehnologiei, este indicat sa te documentezi despre toate variantele care iti sunt puse la dispozitie pentru automatizarea proceselor din cadrul companiei tale.

Intr-un mediu activ de business, schimbarea este singura constanta.

Orice afacere, indiferent de marimea sau domeniul in care activeaza, trebuie sa se adapteze la noile conditii ale pietei. Singura modalitate de a sustine dezvoltarea afacerilor si de a crea un avantaj competitiv este schimbarea modului in care va desfasurati activitatea.

Cloud pentru afaceri, cloud computing, date in cloud – aceste expresii au castigat popularitate in ultimii ani. Milioane de companii folosesc tehnologia cloud si beneficiaza de aceasta nu numai financiar, dar si in termeni de eficienta, confort de stocare a fisierelor, colaborare si comunicare.

Pentru a avea succes, companiile ar trebui sa fie flexibile si sa adopte o abordare ”mai deschisa” fata de partenerii lor, furnizori si angajati. Au nevoie sa fie in permanenta conectati la nevoile clientilor si sa le ofere servicii mai bune, cu un raport calitate-pret excelent.

Implementarea unei solutii ERP nu este un proiect IT, ci un proiect de afaceri. O solutie ERP poate influenta fiecare aspect al unei afaceri, dar asigura si succesul pe termen mediu si lung. Prin urmare, este firesc ca solutia software care va fi coloana vertebrala a tuturor proceselor de afaceri, sa si fie pusa in aplicare ca atare. Avantajele unei solutii ERP sunt multiple, intruct ofera companiilor oportunitatea de a integra toate procedurile intr-un singur sistem si totodata sa isi imbunatateasca considerabil performantele.

 Solutiile ERP in Cloud vin la pachet cu o serie de beneficii, precum:

  • cresterea productivitatii si reducerea costurilor operationale
  • accesul la date si informatii in timp real – mobilitate
  • automatizarea fluxului relational cu furnizorii si clientii
  • gestionarea volumelor mari de date

Pentru companiile moderne, SoftOne a dezvoltat solutia inovatoare SoftOne Cloud, un sistem integrat care utilizeaza in cel mai eficient mod avantajele tehnologice ale Cloud-ului si ale solutiilor de mobilitate.

In trecut, solutiile On-Premise ERP au dominat piata de enterprise resource planning, insa procesul de implementare era anevoios. Companiile erau nevoite sa instaleze aplicatiile pe serverele proprii, sa le gestioneze intern si sa le aloce resurse semnificative. In plus, un upgrade implica deseori costuri suplimentare, fiind mai dificil de integrat cu noile tehnologii. Odata cu IoT si dezvoltarea sistemelor Cloud lucrurile s-au schimbat, iar industria ERP a fost revolutionata.  Acum, tot mai multe companii se indreapta catre aplicatiile ERP in Cloud si beneficiile sunt evidente.

Asadar, care sunt motivele pentru care viitorul solutiilor ERP este in Cloud?

Ai acces mult mai usor la informatiile de business, din orice loc

Ti s-a intamplat vreodata sa ai nevoie urgent de un raport, dar sa nu ai acces la laptop? Sau de o informatie in timpul unei intalniri, fara sa poti sa o obtii? Daca utilizezi o aplicatie Cloud ERP, cu siguranta. Acestea au limitari, iar accesul la date este una dintre ele. Lucrurile se schimba insa daca te indrepti catre o aplicatie ERP in Cloud. Printr-o simpla conexiune la internet vei putea sa accesezi aplicatia oriunde te-ai afla, chiar si de pe telefonul mobil. Astfel, vei avea la indemana toate informatiile de care ai nevoie, chiar si atunci cand nu te afli langa laptop si te vei bucura de mai multa transparenta si eficienta, fara sa te lovesti de restrictii.

Beneficiezi de maximum de securitate

Multe companii inca detin perceptia eronata conform careia o aplicatie SoftONE Cloud este mult mai sigura decat un ERP in Cloud, chiar daca trebuie sa depuna eforturi considerabile pentru a asigura securitatea datelor. De ce este un Cloud ERP o optiune mai buna? Dezvoltatorii solutiilor ERP in Cloud prioritizeaza nivelul de siguranta pe care aplicatiile il ofera si integreaza cele mai avansate functionalitati de securitate, in mod constant. In realitate, sansele ca o companie sa reuseasca sa asigure acelasi nivel de protectie sunt mult mai mici, comparativ cu utilizarea unei solutii in Cloud, ce garanteaza in orice moment cel mai inalt grad de securitate a datelor.

Iti reduci semnificativ costurile operationale

Scopul principal al solutiilor ERP in Cloud este sa creasca productivitatea, eficienta si sa reduca costurile. Astfel, ele sunt construite de la inceput astfel incat companiile sa isi poata optimiza cheltuielile. In cazul unei aplicatii On-Premise, organizatiile trebuiau sa investeasca intr-o infrastructura IT solida, servere avansate si sa-si construiasca o echipa tehnica responsabila pentru gestionarea aplicatiei, insa toate aceste costuri sunt eliminate prin utilizarea unui Cloud ERP. Furnizorii solutiilor devin astfel responsabili de stocarea si mentenanta aplicatiei, iar companiile trebuie doar sa plateasca un abonament anual pentru licentele solutiei. Mai mult, cheltuielile initiale de implementare sunt mai mici si costul pe termen lung pentru utilizarea unui ERP in Cloud este redus semnificativ comparativ cu o aplicatie On-Premise.

Te asiguri ca aplicatia ERP in Cloud este mereu actualizata

Indiferent daca este vorba despre o aplicatie On-Premise sau Cloud, fiecare tip de ERP are nevoie de un update periodic pentru a asigura maximum de securitate, a reduce riscul vulnerabilitatilor si pentru a creste performanta. Sistemele On-Premise necesita update-uri trebuie facute de companie, iar eforturile si costurile sunt mai mari. Din acest motiv, organizatiile renunta deseori sa isi mai actualizeze solutiile. In cazul unei solutii Cloud, actualizarile sunt efectuate direct de catre furnizor, iar clientii care utilizeaza aplicatia se bucura imediat de un upgrade. El este facut automat, intr-un interval de timp in care nu va fi afectata activitatea niciunui client.  

Adaugi functionalitati mult mai usor

Nivelul de scalabilitate al aplicatiilor On-Premise a reprezentat dintotdeauna un dezavantaj care dispare odata cu utilizarea unui ERP in Cloud. Adaugarea noilor functionalitati pentru o aplicatie On-Premise este un proces anevoios, in schimb, solutiile ERP avansate sunt dezvoltate astfel incat sa permita extinderea functionalitatilor odata cu cresterea business-ului, fara a afecta implementarea existenta. Intr-o aplicatie ERP in Cloud poti adauga in orice moment utilizatori noi si module, astfel incat aplicatia sa iti satisfaca nevoile operationale, chiar daca au devenit mai complexe.

Fiecare tip de solutie ERP are propriile avantaje si dezavantaje, insa tot mai multe companii au inceput sa se indrepte catre aplicatiile ERP in Cloud. In viitor, cu siguranta vor deveni un standard. Beneficiile sunt evidente, iar transformarea si inovatia din mediul de business necesita aplicatii care pot tine pasul.