Web
Analytics

Transformarea digitala si solutia ERP in slujba companiilor

Home/ERP, General, News, Produse, SoftONE, WinMENTOR/Transformarea digitala si solutia ERP in slujba companiilor

program de gestiune

Transformarea digitala solutia ERP

Auzim peste tot vorbindu-se despre transformarea digitala a afacerilor, dar unii dintre noi inca ne intrebam ce este si cum incepe aceasta transformare? De ce este necesara digitalizarea proceselor de afaceri si care sunt solutiile de care avem nevoie intr-un astfel de proces?

Acestea sunt doar cateva din intrebarile la care vom incerca sa va oferim un raspuns cat mai coerent, in acest articol, pentru a va face o imagine de ansamblu al hartii care va duce spre succes.

Mai mult decat oricand, ultimii ani ne-au aratat cat de importanta este digitalizarea proceselor intr-o companie sau organizatie. Tintuiti in case de restrictii sau de starea precara de sanatate, toti am fost nevoiti sa apelam la servicii digitale pentru a comanda alimente sau medicamente pentru noi sau pentru cei dragi, mai vulnerabili si aflati in alte orase.

In plus, gandul de a sta la cozi interminabile pentru plata taxelor si a impozitelor sau inregistrarea unor documente in sistemul public, nu numai in pandemie, ci si pe ger sau canicula, ar trebui sa fie un imbold suficient ca sa intelegem ca transformarea digitala a afacerii sau a sistemului public este un „must have”.

Transformarea digitala este o ocazie de a imbunatati semnificativ intreaga interactiune cu clientul, de a-l duce in centrul filosofiei de business. Cu ajutorul analizei si interpretarii datelor, organizatiile pot intelege mai bine nevoile clientilor si lua masuri in vederea imbunatatii calitatii serviciilor si a produselor pe care le ofera.

Digitalizarea proceselor de lucru reprezinta un instrument puternic pentru companiile care doresc sa se adapteze rapid si usor la noile tendinte de lucru si sa ramana competitive intr-un mediu de afaceri plin de provocari.

Transformarea digitala este un termen intens folosit de analisti, economisti, consultanti, oameni de afaceri si politicieni, pentru a defini drumul catre performanta. Daca ar fi sa rezumam semnificatia transformarii digitale, atunci am putea spune ca acest proces implica multitudinea tehnologilor care ajuta la automatizarea si imbunatatirea performantelor unei organizatii.

Cand vorbim despre transformarea digitala, putem vorbi despre inteligenta artificiala, blockchain, ERP, CRM sau managementul capitalului uman, analize predictive, internetul lucrurilor. De fapt, orice tehnologie care poate face o afacere sa functioneze mai bine si mai eficient poate fi considerata o transformare digitala.

Aproape fiecare companie are propria sa definitie pentru transformarea digitala, deoarece se concentreaza asupra a ceea ce este important pentru propria dezvoltare la un moment dat. Sa ne imaginam o companie care a implementat unele tehnologii in urma cu zeci de ani. Afacerile au crescut, angajatii au venit si au plecat, dar compania nu a implementat o noua tehnologie pentru a tine pasul cu industria in care evolueaza.

Principalele avantaje ale transformarii digitale sunt:

 • Cresterea veniturilor;
 • Eficientizarea proceselor unei organizatii;
 • Imbunatatirea relatiei cu clientul, a portofoliului de produse si servicii, cu ajutorul analizei si interpretarii unor volume mari de date;
 • Consolidarea relatiilor cu proprii angajati si cu partenerii externi.
 • Transformarea digitala necesita implicarea personalului

In procesul de transformare digitala a unei companii este nevoie de un sistem agil de planificare a resurselor intreprinderii (ERP) care sa integreze toate activitatile, de la vanzari si gestionarea clientilor pana la inventariere si management financiar-contabil.

Sistemul ERP ofera o viziune de ansamblu asupra afacerii si are capacitatea sa optimizeze toate procesele de business, ajutand companiile sa isi atinga obiectivele de transformare digitala si oferind numeroase oportunitati de dezvoltare.

Transformarea digitala se refera la procesul de utilizare a tehnologiilor digitale in vederea crearii de noi procese de business. Digitalizarea are ca scop imbunatatirea serviciilor oferite si atingerea obiectivelor, prin indeplinirea cerintelor pietei.

Cum contribuie softul ERP la transformarea digitala a unei companii?

Un soft ERP combina module de analiza si automatizari, care stimuleaza productivitatea si eficientizeaza procesele operationale.

Sistemul ERP are un impact important asupra transformarii digitale, avand capacitatea de a aduce schimbari majore in diferite procese de business. Implementarea unei solutii ERP simplifica functii cheie ale afacerii, cum ar fi managementul financiar, contabilitatea si controlul stocurilor.

ERP permite centralizarea informatiilor si imbunatateste colaborarea dintre departamente. Prin intermediul programului ERP pot fi gestionate diferite activitati ale companiei, dintr-o singura locatie.

Care sunt avantajele sistemului ERP intr-o companie:

 • Viziune unificata – a mai multor directii de business in acelasi timp
 • Organizare – planifica resursele companiei si urmareste procesele de business
 • Flexibilitate – faciliteaza munca de la distanta (de oriunde si oricand)
 • Control – imbunatateste cash-flow-ul si ofera control asupra intregii afaceri
 • Eficienta – optimizeaza gestionarea bugetelor de venituri si cheltuieli
 • Productivitate – creste productivitatea fortei de munca si reduce costurile
 • Vizibilitate – asupra informatiilor cheie de business: produse, stocuri, preturi si altele
 • Securitate – prin definirea nivelurilor de acces, pe baza rolurilor stabilite intern

Digitalizarea consta in utilizarea de tehnologii si informatii digitale pentru automatizarea operatiunilor si proceselor din cadrul unei organizatii. 

Exemple de digitalizare includ implementarea unui ERP (Enterprise Resource Planning) sau a unui CRM (Customer Relationship Management), dar si adoptarea unor solutii electronice.  ERP vine de la Enterprise Resource Planning si face referire la sistemele software care ii pot ajuta pe antreprenori sa-si gestioneze mai bine (sau sa-si automatizeze) task-urile, resursele, stocurile, clientii si personalul.

Automatizarea proceselor inseamna ca datele introduse in mediul digital pot fi folosite cu ajutorul unor aplicatii, iar masina ajunge sa faca munca repetitiva si verificarea de date, in locul omului. De aceea digitalizarea necesita aproape intotdeauna pregatirea angajatilor si regandirea anumitor procese si fluxuri de lucru ce vor conduce la optimizarea activitatii. Prin digitalizare, companiile isi pot crea un ecosistem de afaceri complet automatizat, unde relatia cu furnizorii, partenerii si clientii acestora este consolidata, iar vizibilitatea asupra tuturor proceselor sale de-a lungul intregului lant de aprovizionare este deplina. Digitalizarea creste eficienta, imbunatateste transparenta datelor si reduce costurile, stimuland astfel cresterea afacerii. De cele mai multe ori, digitalizarea este o strategie care inseamna mai mult decat simpla implementare a tehnologiei, deoarece pentru a avea impact, aceasta implica o schimbare mai profunda a modelului de afaceri si a evolutiei muncii. Digitalizarea reprezinta deci, fundatia transformarii digitale, o calatorie, nu o destinatie!

Deci, alinierea la viitor nu este chiar atat de complicata daca apelam la un software sau o solutie care sa ne ajute in integrarea cat mai rapida si cu costuri cat mai reduse la aceasta. Daca va doriti o astfel de afacere sau un job in domeniu, puteti sa ne scrieti pe messenger si impreuna, vom gasi solutia cea mai eficienta afacerii dumneavoastra! Pentru orice sugestii, informatii sau doar pentru o simpla discutie, echipa Scribsoftware va asteapta, deoarece doar impreuna putem gasi solutia cea mai bun pentru afacerea dumneavoastra! 

Activ