Web
Analytics

Un program de gestiune – forta afacerii dumneavoastra

Home/ERP, General, News, Produse, SoftONE, WinMENTOR/Un program de gestiune – forta afacerii dumneavoastra

program de gestiune

program de gestiune

Gestiunea stocurilor este unul dintre aspectele de baza in activitatea zilnica a companiilor care distribuie sau vand marfuri in regim en gross sau retail. Stocurile de marfuri reprezinta active ale companiei si trebuie inventariate, inregistrate in contabilitate si pregatite pentru distributie in regim FIFO pentru a evita pierderile din cauza expirarii produselor. 

Cand ai o afacere care implica vanzarea de produse, ca antreprenor, te gandesti automat la administrare eficienta pentru a atinge profitul maxim, inventare perfecte, angajati implicati si multumiti, dar, mai ales te gandesti la gestionarea stocurilor – cum sa faci asta cu resurse eficiente, timp putin, dar cu rezultate perfecte. 

Haideti sa incepem cu un exercitiu de imaginatie si sa ne gandim cum isi controlau managerii stocurile cu ani in urma, inainte de aparitia tehnologiei. Evident, activitati precum preluarea de marfa, vanzarea sau inventarul erau facute manual, luand foarte mult timp si categoric afectand eficienta si profitabilitatea. 

In functie de dimensiunea fiecarei afaceri, inventarul putea dura pana la o saptamana. Implica toti angajatii, de la contabilitate, depozit pana la oamenii de vanzari. Deci, oare ne putem inchipui cum ar fi sa pierdem cateva zile sau chiar saptamani de vanzare doar ca sa facem un inventar? 

In timpurile noastre, in care tehnologia este peste tot si ne surprinde din ce in ce mai mult, sistemele de gestiune ale stocurilor sunt automatizate, iar situatia stocului se poate vedea in timp real. Putem emite rapoarte complexe pe baza carora vom lua decizii informate, care bineinteles, ne vor aduce profit.  

Cu toate acestea, sunt destul de multi manageri de afaceri care inca nu sunt convinsi de utilitatea unui software gestiune stocuri sau posibil sa ii sperie anumite costuri. Totusi, din punctul nostru de vedere, consideram ca este vital ca o afacere sa functioneze dupa procese fluide, logice si corecte pentru a realiza profit, iar inventarul trebuie sa fie atent tinut sub control, pentru a avea control total al cheltuielilor. 

Automatizarea este unul dintre plusurile care recomanda aceasta solutie. Mai exact, procesele de intrari, iesiri si stocuri vor fi acum generate automat si vei avea mereu la indemana informatiile necesare stocate intr-un singur loc, un program de gestiune si contabilitate in timp real. 

Solutia pentru o gestiune corecta si eficienta a stocurilor este sa implementati un software financiar performant. In acest articol va prezentam  cele mai relevante motive pentru care compania dumneavoastra ar trebui sa aleaga aceasta optiune. 

Programul de gestiune va permite responsabililor sa introduca direct datele din timpul inventarurilor de la sfarsitul exercitiului financiar. Se elimina astfel o etapa din procesul de inventariere, renuntandu-se la listele care inainte erau facute pe hartie, iar  astfel, inventarul stocurilor se va incheia mai rapid si cu erori minime. 

In cele din urma, instrumentele de gestionare a stocurilor va vor permite sa urmariti marfurile de-a lungul lantului de aprovizionare al afacerii, astfel incat sa puteti urmari totul, de la comenzile dvs. de vanzari pana la nevoile dumneavoastra de afaceri. Unele solutii software vin chiar cu integrari care se conecteaza la strategia  de cod de bare offline, la sistemul dvs. de contabilitate si multe altele. 

Cum ne poate ajuta un program de contabilitate si gestiune a stocurilor? 

Daca dorim sa ne imbunatatim procesul de gestionare a stocurilor, avem prezentate mai jos, cateva beneficii: 

  • Veti avea mereu informatii concrete, complete si actualizate in timp real despre stocurile business-ului tau. Toate acestea pot fi accesate si de pe dispozitivul dumneavoastra conectat la programul de gestiune, de oriunde v-ati afla, in orice moment.
  • Gestionarea actelor importante va deveni extrem de usoara datorita automatizarilor. Veti putea emite pe loc bonuri fiscale, facturi, avize si chitante, dar si posibilitatea de preluare si transfer de date din/in diferite formate
  • Efectuarea inventarelor va fi o activitate placuta si relaxanta pentru cei implicati in gestiunea afacerii dumneavoastra deoarece  veti avea siguranta stocurilor pe tot parcursul activitatii, eliminand posibilele erori umane. Veti putea incarca stocul prin introducerea si listarea documentelor de receptie si vei avea posibilitatea de inregistrare a receptiilor din import precum si vanzarile spre export
  • Veti avea control total asupra administrarii afacerii pe care o administrati si manageriati, de oriunde si oricand, deoarece  veti avea acces nelimitat la toate informatiile stocate: de la stocuri pana la vanzari si liste cu produse care se apropie de termenul de expirare.
  • Iti cresti vanzarile deoarece afecrile cu un sistem eficient de gestiune a stocurilor, inregistreaza mereu o crestere a vanzarilor, cu pana la 10%
  • Cu un soft de gestiune iti poti planifica exacts stocurile, fiind mereu cu un pas inaintea competitiei, deoarece poti lua decizii bazate pe previziuni sau anumite trenduri de cumparaturi 

Din acest articol am reusit sa vedem cum un software de gestiune puternic va permite nu doar sa stiti ce stocuri detineti in depozit, dar si sa: 

  • Planificati in mod eficient achizitia de marfuri si materii prime.  
  • Sa lucrati mai eficient, deoarece ca administrator de firma, primul gand este despre eficienta si cum sa ne organizam resursele si sa ne desfasuram activitatea de baza in cel mai eficient mod, minimizand eforturile si maximizand castigurile. Acest lucru nu este posibil, insa, fara sa acoperim sarcinile administrative cu acuratete si siguranta, chiar daca ele nu sunt activitatea noastra preferata.  
  • Ne ofera vizibilitate sustinuta in tot ceea ce inseamna profit si costuri, deoarece managerul unei firme este cel care trebuie, constant, sa ia decizii privind actiunile si masurile ce se impun pentru activitatea acesteia. Pentru ca aceste decizii sa fie coerente si corecte, managerul are nevoie de acces la informatii precise. In esenta, el trebuie sa cunoasca, in orice moment, situatia financiara a companiei. Din cateva click-uri si setari, un program performant de gestiune emite analize automate integrate privind bugetele utilizate si centrele de cost, care sa va ajute sa vedeti cum sunt folosite fondurile companiei. Partea cea mai buna este ca aceste situatii financiare pot fi prezentate sub forma grafica, facandu-le astfel mai usor de studiat si inteles dintr-o privire. 

Cu alte cuvinte, gestiunea este forta vietii afacerii dumneavoastra. Daca un articol nu este disponibil sau nu reusiti sa mutati un produs prin canalele logistice corespunzatoare, veti avea de suferit probleme atat cu clientii prezenti, cat si cu cei viitori. 

Acolo intra in joc un software de gestionare a stocurilor si daca va aflati acum pe aceasta pagina, inseamna ca va ganditi sa schimbati softul vechi sau sa gasiti un soft de gestiune performant care sa ajute afaceread dumneavoastra sa paseasca intr-o alta etapa, cea a eficientiei si performantei.

Deci, alinierea la viitor nu este chiar atat de complicata daca apelam la un software sau o solutie care sa ne ajute in integrarea cat mai rapida si cu costuri cat mai reduse la aceasta. Daca va doriti o astfel de afacere, puteti sa ne scrieti pe messenger si impreuna, vom gasi solutia cea mai eficienta afacerii dumneavoastra! Pentru orice sugestii, informatii sau doar pentru o simpla discutie, echipa Scribsoftware va asteapta, deoarece doar impreuna putem gasi solutia cea mai bun pentru afacerea dumneavoastra! 

Activ