Web
Analytics

Warehouse Management System si sistemul de Picking

Home/CRM, ERP, News, SoftONE, WinMENTOR/Warehouse Management System si sistemul de Picking

In orice companie, trebuie sa intelegem ca optimizarea costurilor operatiunilor de depozitare este vitala si este o necesitate impusa de piata serviciilor de acest gen. 

Vorbind despre depozite, clienti, logistica si picking, acesta din urma este cu siguranta segementul care joaca un rol deosebit de important pentru satisfactia clientului, fiin o carte de vizita a intregului lant de aprovizionare. Un client fericit, inseamna o recenzie de 5 stele pentru dumneavoastra si companie, iar asta inseamna si mai multi clienti!  

Operatiunile de depozitare ale unei companii pot atinge o pondere destul de mare din costul total al activitatii de logistica, lucru care categoric transforma logistica intr-un segment foarte important, care necesita toata atentia noastra ca manageri.  

Orientarea oricarui furnizor de servicii profesionale de depozitare si distributie catre optimizarea acestor costuri , va conduce la cresterea marjei de profit operational precum si la cresterea satisfactiei clientilor deserviti. 

Aspectul uneui depozit ineficient, aranjarea ineficienta a marfurilor, picking neorganizat, rute ineficiente si multe altele, toate acestea sunt aspecte care in mod sigur, vor ridica costurile de operare ale depozitului.  

Un depozit ineficient operational  va determina intarzieri in livrarea comenzilor, comenzi gresit pregatite, marfuri deteriorate , diferente nejustificate intre stocul scriptic si stocul faptic, receptii intarziate si sortimente indisponibile pentru livrare, rute de distributie ineficiente, retururi mari si costisitoare, nemultumiri ale clientilor, demotivarea angajatilor, etc . 

In lumea rapida a comenzilor online si a livrarilor in aceeasi zi, echipa noastra ajuta companiile sa isi imbunatateasca ratele de culegere si acuratetea informatiilor folosind mai putina resursa umana si munca manuala. Se obtin rezultate mai bune in mai putin timp, ceea ce sporeste eficienta companiei. 

O sarcina critica in automatizarea unui depozit sau a unui magazin general o reprezinta procesul de culegere a produselor de pe rafturi sau spatii de depozitare, denumit si picking. 

Concurenta pe piata operatorilor de logistica este in crestere. Nu este surprinzator faptul ca acestia implementeaza continuu noi sisteme care sa contribuie la cresterea eficientei operationale si la imbunatatirea proceselor in depozitele gestionate. 

Un depozit necesita un management eficient pe termen lung, dar cu un focus constant pe aplicabilitatea masurilor pe termen scurt – in special daca depozitul este in mare parte operat preponderent de forta de lucru umana si automatizarea este la un nivel minim. 

Un depozit operat integral de forta de lucru umana nu este precum o linie de productie unde ritmul este presetat sstim la ce sa ne asteptam in fiecare moment. 

Intr-un depozit, echipa de management este cea care stabileste ritmul. Volumul de munca poate varia foarte mult intr-un depozit iar managementul trebuie sa aloce si sa re-aloce constant resurse pentru a evita blocajele si performantele sub-optime. 

In calitate de lider, o provocare majora este sa evitam pe cat posibil micromanagementul. 

Cu un Warehouse Management System ca NeoINVENT WMS, puteti vedea toate sarcinile pe care un angajat le-a facut in fiecare minut din timpul zilei de lucru. Desi este un instrument extrem de util, pentru liderii nesiguri si cu tendinte accentuate de control acesta este un teren foarte riscant pentru ca le hraneste comportamentul de micromanagement. 

Folosind impreuna solutiile de la Scribsoftware de administrare a depozitelor, putem crea un sistem puternic de culegere in depozite sau in magazine, care sa creasca in mod evident si direct performantele operationale. 

Se poate face optimizare intr-un depozit si fara WMS, dar optimizarea nu va ajunge niciodata la nivelul de performanta pe care il poti atinge cu un WMS. Deci, daca vreti sa reduceti costurile pe depozit, atunci NeoINVENT WMS este solutia de  care aveti nevoie. 

Ca si principiu general un WMS ajuta personalul in a-si desfasura activitatea mai repede, mai corect si mult mai controlat. 

NeoINVENT WMS reprezinta un instrument util in derularea activitatilor din depozit, dar nu o solutie la problemele existente. 

Una din activitatile de baza o reprezinta pregatirea marfurilor pentru vanzare sau altfel spus activitatea de picking.  

Pentru a imbunatati automatizarea, dar si operatiunile de monitorizare si optimizare a fluxului de produse intr-un depozit, Scribsoftware va pune la dispozitie si echipamente hardware aditionale. 

Cu ajutorul acestora beneficiati de tot ceea ce ii este necesar business-ului vostru, incepand de la cititoare coduri de bare, terminale wms, imprimante etichete si pana la etichete autoadezive, etc 

Ce beneficii aduce NeoINVENT WMS in depozit? 

 • utilizezi inteligent spatiul din depozit, prin sugestii de asezare a marfurilor
 • cresti productivitatea angajatilor, prin automatizarea activitatilor repetitive si monitorizarea in timp real a task-urilor efectuate 
 • reduci timpul dedicat pentru procesarea comenzilor si trimiterea lor catre depozit 
 • reduci timpul de raportare si analiza a stocurilor 
 • scazi timpul dedicat activitatilor de receptie, asezare, inventariere, picking etc. 
 • scazi costurile asociate cu procesul de gestionare a retururilor ca urmare a automatizarii operatiunilor din depozit
 • reduci rata erorilor produse la procesarea comenzilor 
 • cresti viteza de rotatie a loturilor, dar si calitatea marfurilor prin monitorizarea procedurilor 
 • ai vizibilitate end-to-end in lantul logistic 
 • gestionezi eficient forta de  
 • cresti acuratetea si accesibilitatea informatiilor legate de statusul stocurilor si spatiul de depozitare 

Cum imi dau seama daca am nevoie de un WMS depozit? 

 • Pierzi mult timp cu procesarea comenzilor si trimiterea lor catre depozit. 
 • Inregistrezi greseli cand vine vorba de comenzile clientilor si livrezi produse cu caracteristici usor diferite din cauza manipularii manuale a marfurilor si pierderii de informatii pe traseu. 
 • Operatiunile de depozitare si livrare ale companiei tale cresc constant in complexitate si volum. 
 • Desfasori cu dificultate procesul de picking din cauza dimensiunii mari a depozitului sau a numarului mare de produse si de variante de produs disponibile.
 • Angajatii tai nu reusesc sa identifice usor comenzile aferente clientilor de care se ocupa. 
 • Ai probleme cu trasabilitatea marfurilor si gestionarea retururilor de la clienti. 
 • Timpul de procesare al comenzilor este lung, iar o parte din clienti renunta la serviciile tale. 
 • Apar diferente intre marfa comandata si cea receptionata si nu exista o modalitate eficienta de inregistrare a acestora. 

Numai dupa organizarea activitatii in depozit dupa principiile de mai sus poate fi utilizat cu succes un instrument de lucru cum este WMS-ul. 

Echipa Scribsoftware ofera solutii concrete si va sta la dispozitie pentru a afla impreuna ce solutie se potriveste cel mai bine companiei dumneavoastra, fie ca este vorba de NeoINVENT WMS  sau alta solutie menita sa corecteze erorile din depozit. 

Deci, alinierea la viitor nu este chiar atat de complicata daca apelam la un software sau o solutie care sa ne ajute in integrarea cat mai rapida si cu costuri cat mai reduse la aceasta. Daca va doriti o astfel de afacere, puteti sa ne contactati telefonic sau pe mail si impreuna, vom gasi solutia cea mai eficienta afacerii dumneavoastra! Pentru mai multe informatii, intrebari, nelamuriri, va stam la dispozitie atat prin intermediul functiei de chat de pe site, cat si telefonic sau la sediul nostru.

Activ