Web
Analytics

WinMENTOR ENTERPRISE – Servicii

Home/WinMENTOR ENTERPRISE/WinMENTOR ENTERPRISE – Servicii

WinMENTOR ENTERPRISE – Servicii  • Pre-analiză

  • Analiză şi adaptări

  • Implementare WinMENTOR ENTERPRISE®

pre-analiză


Primul pas în implementarea unei soluţii ERP îl reprezintă înţelegerea obiectivelor unei companii în conducerea afacerilor şi concentrarea eforturilor către îmbunătăţirea proceselor şi procedurilor de business ce vor fi integrate informatic.

Este esenţial ca atât implementatorul cât şi utilizatorul să înţeleagă pe deplin ce anume se încearcă să se realizeze prin acest proiect şi cu ce costuri: timp, bani şi resurse umane. De asemenea, e necesar să se ia în considerare randamentul investiţiei, detaliile proiectului şi planul de comunicare pentru toţi utilizatorii implicaţi: managementul de vârf, managementul operaţional, toţi membrii personalului de la toate nivelurile organizaţiei, sponsori, etc.

Un alt aspect foarte important este proiectarea corectă şi completă a sistemului informatic pentru o anume organizaţie; definirea corectă a particularităţilor reprezintă o condiţie a succesului proiectului.

Implementarea unui proiect de sistem informatic care are în centru o aplicaţie de tip ERP presupune şi un proces consistent de pregătire a personalului, pe baza unei versiuni de test a aplicaţiei, cu date reale ale companiei. Mediul de testare ales va simula modul în care managementul va controla afacerea cu ajutorul aplicaţiei ERP. Această etapă le permite viitorilor utilizatori să-şi facă o idee exactă despre cum va arăta şi se va folosi programul şi să se familiarizeze cu interfaţa de lucru.

Etapele pre-implementarii unei soluţii ERP:


  • Studierea funcţionării afacerii
  • Identificarea şi descrierea obiectivelor implementării şi a aşteptărilor viitorului utilizator
  • Analiza cererilor specifice ale utilizatorului
  • GAP Analysis – evaluarea diferenţelor dintre performanţa reală şi performanţa potenţială a soluţiei informatice
  • Ajustarea soluţiei informatice până la finalizarea variantei optime


Descarcă WinMENTOR GRATUIT