Web
Analytics

WinMENTOR ENTERPRISE

MODULUL RENT-A-CAR

Acest modul, denumit WME Rent-A-Car, pe lângă faptul răspunde tuturor cerințelor specifice, este integrat complet în modulul de bază WME, ceea ce oferă un control perfect al activității

Prin imaginea de mai jos puteți face cunoștință cu secțiunea de introducere date.

MACHETA DE INREGISTRARE A REZERVARILOR

FUNCTIONALITATI

GENERALE
 • Permite gestionarea rezervarilor de tip: Customer, Abonament, Courtesy, Shuttle, Transfer, Uz Intern, Reparatii;
 • Permite gestionarea transferurilor de masini intre filiale.
 • Ofera posibilitatea analizei parcului auto, a masinilor inchiriate, disponibile sau Out of Service.
 • Se poate consulta o matrice de disponibilitate a masinilor, pe o singura filiala sau pe intreaga flota a firmei.
 • Se pot aloca masini din flota unui partener extern in situatia in care masina inchiriata urmeaza sa fie imprumutata de la un tert.
 • Recalculeaza diferenta de combustibil si permite facturarea acesteia in situatia in care masina este predata cu rezervorul de combustibil la nivel diferit fata de plecare.
 • Permite completarea pe rezervare a unei garantii si permite incasarea acesteia in cazul in care situatia o impune.
TARIFE
 • Permite stabilirea automata a preturilor de inchiriere prin utilizarea unor matrici generice sau personalizate pe client, sediu, locatie sau intervale de valabilitate.
 • Pentru situatia in care predarea masinii de catre client nu se face la data stabilita, se recalculeaza automat diferentele de pret.
 • Poate calcula si inregistra automat vouchere care pot fi folosite pe rezervari ulterioare.
 • Pentru situatia in care masina este predata de catre client in alta gestiune decat cea de la care a preluat-o, calculeaza automat taxa de dislocare in functie distanta dintre gestiunea de predare a masinii si gestiunea de plecare in cursa.
 • Se pot aloca masini din flota unui partener extern in situatia in care masina inchiriata urmeaza sa fie imprumutata de la un tert.
 • Recalculeaza diferentele de KM in cazul in care se depaseste limita stabilita prin contractul de inchiriere.
VALIDARI
 • Pentru rezervarile facute cu mult inainte de data plecarii in cursa, alocarea masinii pe rezervare se poate realiza conform constantei: "Cu cate ore inainte de plecare poate fi rezervata masina."
 • Introducerea retroactiva a rezervarilor se poate restrictiona cu ajutorul constantei: "Rezervari RENT-A-CAR: Cu cate ore inainte pot fi datate?:
 • Pentru a evita erorile de operare, restrictioneaza inchirierea aceleiasi masini in aceeasi perioada.
DAUNE
 • Permite asocierea daunelor produse cu prilejul inchirierii
 • Monitorizeaza reparatiile si comenzile de service de pe fiecare masina, pastrand istoricul interventiilor efectuate (reparatii, intretinere periodica, etc.)  

MATRICEA DE DISPONIBILITATE

În macheta de mai jos, se poate observa matricea de disponibilitate, care prezintă în mijloc o grilă cu totalul mașinilor libere, pe clase auto. În partea dreaptă, se observă mașini care nu sunt libere, dar care urmează sosească în ziua rezervării curente, iar în partea stangă sunt afișate mașini care, de asemenea, nu sunt libere, dar care pleacă în ziua de sfârșit închiriere curentă. Această matrice permite satisfacerea preferințelor clientului la momentul stabilirii mașinii pe care o va primi spre utilizare.

STAREA MASINII SI A PARCULUI AUTO

Starea mașinii la plecarea în cursă, cât și starea la revenire, sunt evidențiate în pagina de stare auto, în aceeași zonă a machetei. Eventualele daune rezultate în urma închirierii sunt înregistrare în același loc. Informațiile legate de daune și stadiul rezolvării lor se păstrează ca și istoric în parcul auto și se pot prelua automat pentru o mașină din parc, pe o rezervare de tip "Reparații", unde se pot aduce automat toate operațiile neefectuate încă pentru mașina în cauză.

Mașinile din flotă sunt gestionate pe macheta Parc Auto, unde sunt ținute toate detaliile tehnice legate de mijlocul de transport, anvelope utilizate, precum si o sumedenie de informații necesare exploatării (vezi in continuare).

INFORMATII NECESARE EXPLOATARII

01


 • Autorizatiile si documentele necesare utilizarii autovehiculelor, cu monitorizarea datei de expirare a lor si atentionare pe email;
 • interventiile efectuate asupra mijloacelor de transport, revizii cu atentionare prin email daca se apropie data de efectuare;
 • Istoricul citirilor privind numarul de KM la bord (completati automat de pe rezervarile auto);

02


 • Numarul de km la bord si combustilibilul de sosire de pe ultima rezervare in care e implicata masina sunt date de initializare pentru rezervarea urmatoare;
 • Istoricul schimbarilor de status auto si a schimbarii gestiunii de exploatare;
 • Posibilitatea vizualizarii disponibilitatii in functie de toti parametrii selectati pentru verificare, pentru a evita ca masina sa nu fie in flota atunci cand ar trebui facut ITP.

03


 • Inregistrare de contracte comerciale cu clientii, eventuale contracte de tip abonament.
 • Facturare, emitere bonuri casa marcat - pentru client si/sau sofer.
 • Se poate urmari restul de incasat pe client sau sofer.

04


 • Permite evidenta operatiunilor, atat in lei, cat si in valuta.
 • De pe rezervare, se pot genera automat facturile sau bonurile pentru casa de marcat, pe client/sofer.
 • Se poate genera automat factura sau bonul de casa in functie de felul in care e specificat platitorul pentru linia de rezervare.

DASHBOARD OPERATIONALCoordonarea activităților zilnice se face utilizând un Dashboard Operațional ce conține: total masinia active în gestiune, mașini închiriate, disponibile, nereturnate, out of service, în ciclul de vânzare, transferate la alte gestini, transferate de la alte gestiuni, procent de închiriere, transferuri așteptate, mentenanță în curând, mentenanță depășită, planificare pentru mentenanță, rezervări confirmate, rezervări neconfirmate, rezervări nefacturate, rezervări neînchise, preluări în data de analiză, predări în data de analiză.

DASHBOARD DE MANAGEMENT

Pentru eșalonul de conducere este disponibil un dashboard de management, unde se pot urmări pe lângă informații operaționale, și următoarele: venituri așteptate, venituri acumulate, sume încasate, sume restante.

ANALIZA PRIN DIAGRAME GANTT

CLICK PENTRU A MARI

Analizele prin diagrame GANTT permit obținerea de imagini intuitive despre desfășurarea activității de închiriere după criterii diverse. Tipul de rezervare este evidențiat prin culori: customer, abonament, courtesy, shuttle, transfer, uz intern, reparații.

CLICK PENTRU A MARI

Modulul de listare este foarte bogat și permite interogarea bazei de date prin rapoarte configurabile 100% de către utilizator. Rapoarte specifice: Gradul de închiriere, Mașini disponibile, Mașini ocupate, Centralizator mașini ocupate, Rezervări auto, Profitabilitate contracte, Urmărire contracte, Parc auto.

CLICK PENTRU A MARI

De reținut orice raport poate fi analizat prin filtrare după informații dorite la display, sau poate fi listat la imprimantă, exportat în diverse formate standard (XLSX, PDF, HTML). Printr-un simplu click pe un buton, orice raport poate fi atașat în formă grafică, ca în imaginea aferentă.

RENT-A-CAR

Modulul este disponibil in 2 limbi: Romana si Engleza.

De asemenea, se pot stabili drepturi de acces la campuri de pe machete, pentru a lasa completarea lor doar in seama celor desemnati ca avand competente recunoscute de catre conducere.

Accesul in aplicatie este restrictionat prin parola, dupa cum se observa in dialogul de intrare in aplicatie din imaginea alaturata.

AVETI VREO INTREBARE?

Nume *
Email*
Mesaj
0 of 350
x Close

Like Us On Facebook

×